PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=605641}

W umyśle wroga

Extracted
2012
6,7 9,2 tys. ocen
6,7 10 1 9167
W umyśle wroga
powrót do forum filmu W umyśle wroga

Coś innego...

ocenił(a) film na 9

Właśnie obejrzałam ten film. Przyznam, że koncepcja i realizacja bardzo mi się spodobały. Film
łączy w sobie elementy delikatnego thrilleru, obejmuje aspekty psychologiczne i dostarcza nieco
dramatycznych wrażeń. Konkluzja i zakończenie są interesujące, ciekawe rozwiązanie sytuacji.
Utożsamiając się z głównym bohaterem - widz poznaje ludzki dramat, nie tak oczywisty i
współczesny, ale po nim zaczyna się człowiek zastanawiać co by było gdyby... Film ukazuje jak
dużą siłę mają wspomnienia, jak potrafią wpłynąć na nasze życie a jednocześnie jak łatwo je
zdeformować. Polecam ten film. Moja ocena 8/10.

ocenił(a) film na 7
Eveli22

A jak rozumiesz końcówkę? I motyw kobiety, która podaje mu drinka (tej która była też głosem)?

miarto

Witam, końcówka zastanawiająca ale raczej to była rzeczywistość, a nie wspomnienie czy coś w tym stylu. Po prostu chciał usłyszeć znajomy głos ;)
Ale film naprawdę świetny

rysiu22

Dokładnie, tu akurat nie ma się co zastanawiać. Barmanka była po prostu osobą, która wcześniej użyczyła głosu komputerowi. Bohater przez ponad 4 lata uwięzienia słyszał tylko jej głos, więc łatwiej było mu się wygadać słysząc go w rzeczywistości.