PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=605641}

W umyśle wroga

Extracted
2012
6,7 9,2 tys. ocen
6,7 10 1 9167
W umyśle wroga
powrót do forum filmu W umyśle wroga

Jakie znacie podobne filmy, proszę podać tytuły....

ocenił(a) film na 6
FilmWebKarolina

Efekt motyla,

ocenił(a) film na 7
hazet

dzieki;)) (ogldałam)

ocenił(a) film na 8
FilmWebKarolina

The jacket, , 12 małp, memento, Donnie Darko , Identity, pewnie by się znalazło jeszcze parę tyułów

ocenił(a) film na 7
bulaslayer

dziękuję:))

FilmWebKarolina

Cela - wizualnie wbija w fotel.

FilmWebKarolina

Na pewno Ci znana Incepcja, Mechanik.
Z mniej znanych równie dobrych polecam:
Powtórzenia / Repeaters
Trzynaste Piętro - niektórzy uważają że lepszy od Incepcji...

ocenił(a) film na 7
_Dziki_

Dziękuję wam na pewno obejrzę:)
Efekt motyla, donnie darko, incepcja, powtórzenia - oglądałam i polecam ;-)

ocenił(a) film na 8
FilmWebKarolina

zaden z filmow ktore wymieniliscie nie jest w niczym podobny do tego filmu poza tym ze sa to filmy scfi

ocenił(a) film na 7
FilmWebKarolina

Film jak dla mnie znakomity. Tak jak juz ktos napisal, ciezko sie przyczepic do czegos, wszystko bylo na wysokim poziomie.

Ciezko znalezc podobny film , wszystkie powyzej wymienione sa jednak inne. Mozna jeszcze wymienic nieco podobny w klimacie film to Kod Niesmiertelnosci. Polecam.

ocenił(a) film na 8
FilmWebKarolina

13 piętro

użytkownik usunięty
FilmWebKarolina

Spróbuj to (kolejność przypadkowa):
Pamięć absolutna (1990)
Częstotliwość (2000)
Push (2009)
Next (2007)
Efekt motyla
Linia czasu (2003)
Raport mniejszości (2002)
A.I. Sztuczna inteligencja (2001)
Cypher (2002)
Incepcja (2010)
Tron: Dziedzictwo (2010)
Moon (2009)
Kod nieśmiertelności (2011)
Linia życia (1990)
Mr. Nobody (2009)
Wyścig z czasem (2011)
Replikant (2001)
6-ty dzień (2000)
Łono (2010)
Looper - Pętla czasu (2012)

ocenił(a) film na 9

Piąty Wymiar polecam

użytkownik usunięty
FilmWebKarolina

Jeszcze takie mi się przypomniały tytuły:
Godziny strachu (2007)
Tożsamość (2011)
Piękny umysł (2001)
Lustra (2008)
Wehikuł czasu (2002)
50 pierwszych randek (2004)
Linia życia (1990)
Bez twarzy (1997)
Szósty zmysł (1999)
Memento (2000)
Zbrodnie umysłu (2003)
Plan lotu (2005)
Niepamięć (2013)
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona (2008)
Zaklęci w czasie (2009)
Dom nad jeziorem (2006)
Eksperyment (2001)
Człowiek z Ziemi (2007)
12 małp (1995)
Ja, robot (2004)
Jestem Bogiem (2011)
Otwórz oczy (1997)

ha, ha, ha,... ale zestaw przeroznych filmow...

użytkownik usunięty
Aretus

Tak, ale po obejrzeniu ich świat już nie wygląda tak samo, jak wcześniej... ;)

No tak, w takim razie mozna dorzucic jeszcze "Dlug" albo "Symetria", bo z pewnoscia po obejrzeniu tych filmow swiat nie wyglda tak samo, jak wczesniej. Mysle jednak ze autorowi watku nie o to chodzilo.;)

użytkownik usunięty
Aretus

Może jakby autorka tematu sprecyzowała dokładniej wytyczne, to i propozycje byłyby bardziej trafne... Oboje wiemy, że "Dług" i "Symetria" to warte uwagi filmy, ale całkiem nie ta liga.

Autorka zapytala - "Jakie znacie podobne filmy..." sorry ale te filmy ktore wymieniles nijak sie maja do tego o ktorym mowa. Jedynie to ze niektore sa we wspolnej kat. SF . Wiele z tych filmow to rowniez "calkiem nie ta liga" jak chocby Plan lotu

użytkownik usunięty
Aretus

I co teraz? Powinienem się obrazić i odpisać np. "Dobrze, że to tylko twoje zdanie, bo gotów bym się jeszcze zaczął martwić ;)" lub "Lepiej byś zaproponował coś jeszcze poza Kodem nieśmiertelności zamiast bić niepotrzebnie pianę i toczyć teraz walkę dniami i nocami o każde słowo, przecinek i kropkę." ??? Wiem, że niektórzy żyją tylko dla takich chwil, ale mnie to nie bawi. Nie przeczę, że niektóre tytuły mogły być podane trochę na wyrost, ale nie chce mi się jakoś tych wszystkich filmów na nowo przeglądać, by to ocenić. Kierowały mną dobre intencje i chyba to powinno się najbardziej liczyć, prawda? Też cię bardzo lubię, ale pozwolisz, że to będzie ostatnia wiadomość. EOT

Traktuj to jak chcesz, w zadnym wypadku nie mialem zamiaru Cie obrazic, chcialem tylko zauwazyc ze te tytuly ktore podales sa bardzo rozne i malo maja wspolnego z filmem W umysle wroga. Zreszta nalezysz chyba do osob ktore musz miec ostatnie slowo bo tak to juz bys dawno stwierdzil, no faktycznie zapedzilem sie nieco, ale nie Ty swoje - bo jednak to bo jednak tamto... Mnie rowniez juz nie chce sie tak odbijac pileczki, widze ze to bez sensu. Filmow podobnych do W umysle wroga jest naprawde malo, i wlasni moze faktycznie tylko Cela, ale z pewnoscia zaden z wymienionych przez Ciebie. Pozdrawiam, i bez spiny. Nie musisz byc tez ironiczny.

ocenił(a) film na 8
FilmWebKarolina

Cela bardzo podobny, jak ktoś nie widział, polecam - warto ;)