Tom i Jerry nawet podczas nocy wigilijnej nie zapominają o dzielących ich animozjach, ale jako, że Boże Narodzenie to czas prawdziwie cudowny, także i dotąd niezbyt lubiący się bohaterowie, potrafią zakopać topór wojenny i oddać się zgodnie radosnemu świętowaniu.
Oh jak najbardziej. Moje wrażenia pod seansie dodatkowo podbudowało to,ze animacja oprócz wartości,przez Ciebie wspomnianych jest również naprawdę bardzo dobrze wykonana. plus zionie świątecznym nastrojem. To jest jedna z krótkometrażówek z Tomem i Jerrym,której nie widziałam podczas wieloletniego, sporadycznego śledzenia ich przygód. Szkoda,ze poznałam tak dobry świąteczny film dopiero teraz,ale z drugiej strony lepiej późno niż wcale. ;)
Boże Narodzenie to najpiękniejszy okres kalendarzowego roku. Produkcje takie jak ta potrafią znakomicie budować świąteczną atmosferę i tworzyć przepiękny radosny nastrój, pobudzają uczucie nostalgii i sentymentu do lat dzieciństwa, a nade wszystko przypominają o tym jak wspaniałym przeżyciem są dla każdego z nas Święta i oczekiwanie na ich przyjście, o tym jak bardzo tęskni się za nimi przez cały rok.