PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608184}
6,2 85 tys. ocen
6,2 10 1 84950
5,5 41 krytyków
Wałęsa. Człowiek z nadziei
powrót do forum filmu Wałęsa. Człowiek z nadziei

To całe towarzystwo (albo raczej Towarzysze) wzajemnej adoracji mają kompletnie w dupie odbiorcę. Oni zawłaszczyli sobie kino tak jak inne dziedziny, mają w dupie czy ktoś tego gniota będzie oglądał czy nie, robią to tylko dla własnego dobrego samopoczucia, kasa wydana i tak z naszych podatków (część z przestępstwa) ku własnemu zadowoleniu i stawianiu sobie nawzajem celuloidowych pomników. Idiot-media opierają się na starym sowieckim powiedzeniu wujka stalina - "kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdą".

Sandokan

Z jakiego to "przestepstwa" pochodza pieniadze na produkcję filmu?
A to powiedzenie jest autorstwa stryjka Goebbelsa. Dzwony dzwonią, ale trzeba jeszcze wiedziec w ktorym kościele.

ocenił(a) film na 1
zweistein

Polska była pod okupacją Stalina, obecnie Jaruzelskiego, Kiszczaka i Dukaczewskiego więc wiem o czym mówię. Jak urodziłeś się synkiem ambasadora na placówce to pewnie nie wiesz o tym fakcie.

Sandokan

"Obecnie mamy okupację Jaruzelskiego i Dukaczewskiego"? LOL! ;))
Odnieś się do faktów. Tu masz problemy.

ocenił(a) film na 1
zweistein

wybrany przykład - kraj jest sterowany przez siły niezwiązane z życiem narodu:
1.)Podniesienie wieku emerytalnego 67l. (BRAK PIENIĘDZY rocznie 30mld deficytu) czyli dokładanie do kasy Zus pieniędzy z innych dziedzin gospodarki.
2.)Ogłoszenie przez Komorowskiego i jego sztabu oficerów- wielu ma przeszłość rosyjskiej razwiedki GRU, planu budowy tarczy antyrakietowej(MÓWI ŻE POLSKĘ STAĆ-PIENIĄDZE SĄ ok.3bln pln).

Sandokan

Może powtórzmy, skoro pamiec ci az tak szwankuje:
Goebbelsa masz za frico, nie dziekuj - tylko w przyszłości cytuj już dobrze. Wiem, nie pasuje ci to do ulubionych wątkow komunistycznych, ale co zrobic.

ocenił(a) film na 1
zweistein

wypad trollu

Sandokan

ocenił(a) film na 1
zweistein

z przestępczej działalności osoby związanej ze środowiskiem gdańskiej Platformy Obywatelskiej, która prowadziła działalność bez wymaganych zezwoleń oraz z wyrokami karnymi. Więcej znajdziesz tu na forum m.innymi "Na film zaprasza Amber Gold, firma, która oszukała Polaków na 100 milionów zł", z korektą na 300mln złotych.

Sandokan

No proszę: czyli można odpowiadać na pytania? ;)
Twoje rewelacje sa niekatualne, bo pieniadze z Amber Gold zostały zwrócone przez producentów. Teraz ładnie powiedz; "a, nie wiedziałem, przepraszam".

ocenił(a) film na 1
zweistein

powiedziałem ci już wypad trollu

Sandokan

Tak, zauważyłem, że reagujesz agresją, bo ktoś wykazał, że nieudolnie kłamiesz.

ocenił(a) film na 1
zweistein

ignorować tego trolla ludzie, a publiczność sama zweryfikuje, najwyżej będą autokarami dzieci wozić.

Sandokan

Pełna zgoda. Przeciez widać, kto bełkocze, a kto nie.

zweistein

Co jest zweistein, ironia ci się skończyła, tylko wyzwiska ci zostały?

ObiWanKenobi444

PEWNIE, PRZECIEŻ ZAWSZE MOŻNA NAPISAĆ YNTELIGĘTNIE "WYPAD, TROLU"... ;))

zweistein

Wypad trollu

ObiWanKenobi444

Co jest , ironia ci się skończyła, tylko wyzwiska ci zostały?

zweistein

Sam prosiłeś o taką odpowiedz:)
Biedactwo, nawet teksty ci się skończyły, szkoda:))

ObiWanKenobi444

Po prostu zajrzyj do lusterka, które starałes się mnie podetknac pod nos. ;)

zweistein

I niemoc twórcza go dopadła, biedactwo, szefowie go wydymają jak Figurskiego i wróci do kartonu, z którego przyszedł. Szkoda, ale tak się dzieje z lemingami, przestają byc POtrzebne to się ich pozbywa. Szkoda, szkoda.

ObiWanKenobi444

A ostrzegałem...

ObiWanKenobi444

Lusterko działa naprawdę znakomicie, flamingu. ;))

zweistein

Jak nie Korea to lusterko. Ech, wylecz się ze swoich obsesji.

ObiWanKenobi444

Co ja poradzę, ze tak tęskno ci do Korei.

zweistein

Nie ja wszędzie widzę KRLD i wtykam ją do co drugiego postu.

ObiWanKenobi444

Masz racje, twoja prawdziwa obsesja to Tusk i PO ;)) Korea to odprysk tamtych fascynacji.

zweistein

Nie moja wina, że Tusk rujnuje państwo, a Koreę to ty wszędzie wtykasz.

ObiWanKenobi444

Korea umarlaby b. szybko, gdyby nie twoje surrealistyczne porównania do Polski. Na korzysć Korei, oczywiscie! ;))

zweistein

Znowu przestawiasz kota ogonem, to ty wywołujesz Koreę Północną przy każdym temacie, zazwyczaj w ogóle z nią nie związanym.

ObiWanKenobi444

Przecież Korea L-D to twoj koronny dowod na upadek państwa Tuska. ;)

ocenił(a) film na 1
ObiWanKenobi444

Obi pisałem Ci już, ignoruj tego trolla to sobie pójdzie nawracać innych na koreę i michnika.

Sandokan

O urokach życia w KRLD namawia kolega Obi. A jeśli ja nawracam na Michnika, pokaz gdzie? Bo jeśli nie znajdziesz, to jestes kłamcą, wiesz? ;)

Sandokan

Masz rację, on już zaczął zyc w swoim świecie.

ObiWanKenobi444

OK, poczekam na te moje cytaty, w których "nawracam na Michnika". Miłej zabawy! ;)

zweistein

Coś kiepsko jesteś poinformowany. Bo kilka dni temu Wajda oświadczył że te 3 miliony były dla niego i ekipy jako honorarium za udział w reklamie Old Express i Amber Gold. Po drugie pieniądze nie zostały oddane bo niby komu? AG ma zablokowane kąta. Na koniec ma cytat z WP:

Jak podaje tygodnik, pieniądze od Amber Gold miały zostać przeznaczone na usługi sponsorskie, a nie na zrealizowanie kolejnych scen filmu. Film miał powstać, ale reklamowy: Andrzej Wajda wsiada do samolotu OLT Express, leci, wysiada, Robert Więckiewicz leci tymi liniami, wysiada. Do tego urywki z planu "Wałęsy", być może krótka wypowiedź reżysera. Wszystko po zmontowaniu miało trwać minutę i sławić dobre imię Amber Gold.

źródło: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Wprost-Andrzej-Wajda-mial-zagrac-w-reklam ie-OLT-Express,wid,14929764,wiadomosc.html

lpalka

Tak, słyszałem, że sa zablokowane - ale przeciez nie zostały wykorzystane dla celow realizacji filmu - a o tym była mowa. Jeśli sa zablokowane, czy producenci "Wałesy" korzystają z tych pieniędzy, czy nie? ;)

ocenił(a) film na 1
lpalka

Ipalka, zimna kawa po herbacie, chłopaki zrobili smród po całości, marne 3mln to nic ile wyjechało za granicę w całej sprawie. Ponieważ prawdy dowiemy się tak jak z katastrofą smoleńską - zatem hipoteza jest taka:
AmberGold to odpowiednik słynnej "afery żelazo", tyle że jako rewanż zza granicy przy pomocy słupa Plichty oraz całej kadry pomocniczej w kraju, nazwisk nie trzeba wymieniać.

Sandokan

Jak to sie ma do do "pieniedzy z przestepstwa", które - jak twierdzisz - zostały wlozone w produkcje filmu?