Wakacje Jasia Fasoli

Mr. Bean's Holiday
2007
6,7 81 tys. ocen
6,7 10 1 80546
4,8 15 krytyków
Wakacje Jasia Fasoli
powrót do forum filmu Wakacje Jasia Fasoli

Jasiu... 8/10

ocenił(a) film na 8

Coraz rzadziej ostatnio zdarza mi się pisać komentarze na FW, ale jeżeli chodzi o ten film zrobię wyjątek. Jasia Fasolę oglądałem jeszcze będąc małym gnojkiem i już wtedy podobał mi się ten rodzaj humoru. Później przyszedł czas na pełnometrażowy film "Jaś Fasola: Nadciąga Totalny Kataklizm", który według mnie był rewelacyjny. Jakieś parę miesięcy temu dowiedziałem się o kolejnym pełnometrażowym filmie opowiadającym o przygodach trochę niezdarnego Anglika. Niestety nasłuchałem się o nim wielu negatywnych opinii i w zasadzie nie oczekiwałem zbyt wiele od tego filmu, ale oglądając go spodobały mi się jego nowe perypetie i wróciły wspomnienia z dzieciństwa. Miło było znów zobaczyć Rowana Atkinsona, świetnie wcielił sie po tylu latach w rolę Jasia Fasoli. Widzę, że się troszkę rozpisałem, ale jeżeli ktoś to przeczyta, a jeszcze tego filmu nie widział i lubi humor Jasia Fasoli,to myślę, że się na tym filmie nie zawiedzie. Gorąco polecam i pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 7
orson

Muszę przyznać, że film zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Podobał mi się o wiele bardziej niż "Totalny Kataklizm", może dlatego, że w klimacie jest bliższy serialowemu Jasiowi. Przyjemny film.