Przyznam, że zawsze lubiłem Czarka za jego wygłupy w 13 Posterunku i za Kilerów oraz podkładanie głosów w animacjach, dlatego udałem się ze swoją kobietą do Cinema City na pierwszy film w reżyserii Cezarego Pazury. Poszliśmy w środę w ramach promocji "Środa z Orange" dzięki czemu za bilet zapłaciłem 9 zł od osoby. Teraz mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że te 18 zł można było spożytkować dużo mądrzej. Pomijam już to, o czym wszyscy piszą, że Czarek postanowił nas bawić rzucanym z ekranu "mięsem" i szydzeniu z mniejszości seksualnych. Po seansie poczuliśmy się zniesmaczeni i upokorzeni faktem, za kogo nas ( widzów ) ma Cezary Pazura. Za bandę debili, którzy na hasło ( ch..j mi się schował do du...y ) i wiele, wiele innych, uznają ten film za rewolucję w polskim kinie na najwyższym poziomie. Ale ja nie o tym. To już wszyscy wiedzą. Ja się pytam dlaczego film nie był PANORAMICZNY !!!!! CO TO MA BYĆ !!!!! Tyle poszło milionów wydanych na skopiowanie efektów z matrixa, że już na porządną kamerę nie starczyło ? Poczułem się jakbym zasiadł przed wielkim telewizorem typu Rubin, bo kolory w filmie też były bardzo podobne jak w tym legendarnym wynalazku radzieckiej technologii. Czy nikt tego nie widział ? Nikomu to nie przeszkadzało ? Dla mnie to splunięcie w twarz i profanacja. Panie Czarku, skończ Waść i wstydu oszczędź.
Dżizes.... ale szit. Rzeczywiście to zaczyna wyglądać na jakiś PRZEKRĘT. To tyle jeśli chodzi o inspiracje Ritchiem.
to nie kwestia kamery a obiektywu anmorficznego ktoóry zbiera pełna panorame wiec to tym bardziej żałosne, w dzisiejszych czasach kinowe filmy takie jak naprzyklad LAHORDE W PELNEJ panoramie kreci sie canonem eosem 5 d mark 2, lub redem one ktorego koszt wynajecia to 1500 zl za dzien zdjeciopwy jesli ktos nie posiada takowej kamery^^! Co do efektów specjalnych juz danwo minely czasy gdzie placi sie za nie miliony. W tym wypadku panowie podzieli sie kasa i jeszcze okradaja widownie wmawiajac nawet na tym forum poprzez wynajete klakierstwo ze to wspanialy film . Dlatego wlasnie pan Cezary P. jest dla mnie skonczony . Gardze nim , chciał zostac reżyserem a został zwykłym oszustem brrrrr ochyda
dodam jeszcze ze panowie prawdopodobnie liczac na obciecie kosztow zrezygnowali z formatu kinowego czyli CinemaScope 2.35:1 na rzecz 16 na 9 z blachego powodu, pozniejsza postprodukcja i kadrowanie ujec pod 16 na 9 co wymaga odpowiedniego zaplanowania zdjec plus pracy montazysty . Dno !!!!!!