PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=609757}

Więzień labiryntu

The Maze Runner
2014
7,0 218 tys. ocen
7,0 10 1 218478
5,4 36 krytyków
Więzień labiryntu
powrót do forum filmu Więzień labiryntu

Film nie jest zły. Średniak, spodoba się młodym. Mam wrażenie że twórcy chcieli zrobić coś na miare igrzysk śmierci. Nie do końca wyszło. Można obejrzeć, ale nie trzeba. Szykuje się kilka fajnych premier, więc warto odłożyć 20 zł na inny film, a ten obejrzeć online po tym jak wyjdzie na dvd. :)

ocenił(a) film na 6
dziurawa_krystynka

kolejny i tak jak "igrzyska" beda temat ciagnac do ostatniego dolara ;] coz hollywood...

ktostam00

bez obrazy, ale slabo mi sie robi gdy widze po raz kolejny post "temat sciagniety z igrzysk smierci"...
obejrzyjcie klasyki, np Cube z 1997 roku i sobie do tego porownajcie...

Gdyby temat pochodzil z igrzysk, to raczej ludzie w Labiryncie wiedzieliby, co tam robia, by zabijali sie wzajemnie (zeby wygrac<?>) i wiedzieliby czym badz kim jest organizator calego przedsiewziecia...

tutaj link do wspomnianego CUBE:
http://www.filmweb.pl/Cube

ocenił(a) film na 6
Bartheck

warto by wspomnieć że CUBE były 3 części a ostatnia praktycznie podaje na tacy o co chodzi.

ocenił(a) film na 5
dziurawa_krystynka

Prawda, hollywood polubił ostatnio powiesci dystopijne, które o dziwo, większość powstała w podobnym czasie, czyli 3-4 lata temu. Mam tu na myśli powyżśzy Maze Runners, Hunger Games, Divergent a The Giver to nawet w 1993 został napisany. Z ciekawości sprawdzilam jak to chronologicznie wyglądało. Np plany ekranizacji The Giver były na kilka lat przed premierą Hunger Games, a Divergent rok przed. Także to nie jest tak, ze Igrzyska są prowodyrem czy coś ;)

dziurawa_krystynka

hmmm a mi to bardziej przypomina Divergenta :D a dokladniej druga czesc :)

dziurawa_krystynka

Wiezien labiryntu byl w sumie wczesniej napisany niz Igrzyska smierci, bo oczywiscie film jest na podstawie ksiazek (tak, tez trylogii - standard). Nie wiem po co tez to w takim razie porownywac w taki sposob. To po prostu taki sam gatunek.. po prostu SF, gdzie cos takiego jak strefa, nauka, filozofia zycia, dylematy egzystencjalne, ludzie wybrani/wyjatkowi/ponad czlowiek itd. pojawia sie praktycznie zawsze. Ja uwielbiam!:) Film bardzo ciekawy, cala trylogia pewnie tez niczego sobie!

użytkownik usunięty
dziurawa_krystynka

ja wydałem 17 zł na seans drugiej części nie tak drogo. Według mnie warto w kinie obejrzeć. Jak będzie trzecia część to pójdę na maraton.