PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=437160}

Wiara czyni czuba

Religulous
2008
7,4 7,0 tys. ocen
7,4 10 1 6999
6,0 10 krytyków
Wiara czyni czuba
powrót do forum filmu Wiara czyni czuba

Ja mam racje, ty nie, ja pojde do nieba a ty wypad do piekla, ale Bog i tak cie kocha. hahaha.

Swietny material, ukazujacy jak slepi, jednostronni, kryptonienawistni i po prostu prosci potrafia byc ludzie ktorzy wierza w te bajki. Nie dajcie sie religii, wyrzuccie ja do kosza i kochajcie swiat!

ocenił(a) film na 9
Usagi_V

Popieram co do literki :)
Ale zaraz trafi się jakiś wierzący i powie, że obrażasz, nie rozumiesz albo nie dorosłeś. Wychodząc owym na przeciw powiem, że wiara jest git, tylko dlaczego, kurwa, akurat w duchy??? To mnie najbardziej zastanawia...

użytkownik usunięty
bomba105

Nie jest źle, jeszcze się nie trafił. Co do religii, spokojna głowa -
prędzej bądź później w końcu upadnie jak każde fałszywe przekonanie, np,
że Ziemia jest płaska.

ocenił(a) film na 9

Nie tak do końca teoria o matce ziemi będącej naleśnikiem upadła. Zawsze i wszędzie znajdzie się banda kretynów - takie widocznie prawa natury. Oto dowód:

http://www.theflatearthsociety.net/

Kolesie, tudzież koleżanki, jak twierdzą dysponują nawet dowodami (w ich mniemaniu oczywiście). Można popodziwiać na przykład piękne zdjęcia płaskiego horyzontu nad oceanem z panoramą miasta w tle, ambitne choć z dupy wzięte różnego rodzaju obliczenia matematyczne, czy też cudne przykłady ślicznie rozwijającej się schizofrenii paranoidalnej w postaci twierdzeń, że np system GPS to element spisku. Ci goście przy fanatykach islamskich, to jak dziecko z zespołem przy Einsteinie. Na poprawę humoru lekturka obowiązkowa ;)

ocenił(a) film na 9
bomba105

O cholerka coś się nie chce otworzyć. Mam nadzieje, że chwilowo, chyba, że towarzystwo w końcu do psychiatryka powinęli, a serwer od prądu odłączyli :)

ocenił(a) film na 9
bomba105

Pomyliłem adresy. Ten jest prawidłowy:

http://www.theflatearthsociety.org/forum/

użytkownik usunięty
bomba105

Cóż a wiec świat jest dużo gorszy niż go o to oskarżałem. Chociaż to nawet dość śmieszne bo kłóci się z kreacjonizmem a zawsze fajnie jak dwie wrogie idee się zwalczają.

Usagi_V

Pomijam temat, ale ten link powalil mnie na kolana :D leze i kwicze
auahahaha ;D

10/10

jeszcze jestem upalony ;)

ocenił(a) film na 9
sajan86

Haha xD Maher miał rację - wciąż hodujemy co nieco z epoki brązu xD
I nasuwa się tekst z Konopieli:
- Uczycielka mówiła że ziemia jest okrągła.
- A gdzież tam, przecie się nie zagina!
(to nie jest cytat tylko to co zapamiętałem z podstawówki :))

ocenił(a) film na 9
Tenenit

Konopielki* Agr... nienawidzę nowych klawiatur są takie cholernie niewyrobione :/

Tenenit

Każdy wierzy w co chce to jego prywatna sprawa ^^

Alex_DeLarge_

Tak, o ile zatrzyma swoje przekonania dla siebie.

ocenił(a) film na 9
tuczyn

To dotyczy każdego :) Tak więc, niech politycy nie mówią jak bardzo kochają Jezusa a Bush nie kończy wypowiedzi słowami God Bless America!
Pozdrawiam

Tenenit

Otóż to. Zgodzę się, że wiara to prywatna sprawa każdego człowieka, kiedy ci wszyscy wierzący ludzie przestaną narzucać mi ograniczenia które nakłada na nich ich wiara (np. zakaz antykoncepcji). Kiedy przestaną kierować się wiarą podczas podejmowania decyzji politycznych, które dotyczą wszystkich.

ocenił(a) film na 9
tuczyn

Dokładnie, ja jestem przeciw aborcji ale nie będę narzucał moich przekonań innym, bo to jest sprawa ich wolności i ich sumienia. Mogę im przedstawić mój punkt widzenia. Nie mogę go narzucić bo to po prostu niczego nie zmieni, ta osoba nadal nie będzie się ze mną zgadzać.

Tenenit

Oby więcej ludzi miało takie podejście do sprawy jak Ty.