Oglądałem ten film już 4 razy, za każdym razem lepiej go rozumiałem. Znakomicie malowane emocje bohaterów, podkreślone rewelacyjną muzyką Jana Kaczmarka. Jeden z lepszych filmów, jakie dotąd widziałem.
A więc proponuję książkę Susan Minot, zdecydowanie bardziej oddaje tę piękną historię:)
a mogę prosić o tytuł książki?:) czy jest ten sam co tytuł filmu?
Co do filmu wzruszyl mnie i wziął mnie za serce, rzeczywiście sama łapię się ile razy mówię sobie co by było gdyby i rozpamiętuję stare dzieje, film w moim klimacie.
z całym szacunkiem, ale nie mam pojęcia, jak można tak rozwlekły film oglądać więcej niż raz. dla mnie katastrofa.niby chce coś przekazac, niby ma jakiś głębszy sens, ale albo ja jestem za głupia (jest taka opcja), albo coś jest nie tak.
jest wiele historii o życiu, śmierci i straconych szansach, a ten stawiam na najniższą półkę. coś mi w nim nie gra.
Piękne nostalgiczne kino ze wspaniałą muzyką ! też widzaiłam ten film już 3 razy i zawsze znajduję w nim coś innego co mnie porusza ! Świetne kino w doborowej obsadzie !
Wczoraj obejrzałam po raz pierwszy. Był dość póxno o 23:00 na tvp 2, ale zaciekawiła mnie obsada: Claire Danes, Glenn Close, Meryl Streep, Patrick Wilson(!). Nie zawiodłam się. Piękny film, nostalgiczny, urzekający, skłaniający do refleksji (co uwielbiam w filmach). Piękne zdjęcia i muzyka. Chętnie obejrzałabym go ponownie. Dodaję go do moich ulubionych:)