Zabijaja mu rodziców ucieka trafia do niewoli walczy o wolnosc i pewnie na końcu msci się. Dziękuję do widzenia ;)
Jest oparty na średniowiecznej skandynawskiej legendzie, która była bezpośrednią inspiracją przy tworzeniu postaci Hamleta pióra Williama Shakespeare'a
Eggers powiedział, że to jakby połączenie Conana Barbarzyńcy z Andriejem Rublowem Tarkowskiego. Oba filmy podobały mi się bardzo, a Andrieja Rublowa uważam za absolutne arcydzieło, więc zapowiada się znakomicie.
Oczywiście, że oglądałem. Oglądałem go na tyle dobrze, że zauważyłem coś co Tobie zapewne umknęło. "Adriej Rublow" nie jest arcydziełem choćby z powodu wpadki realizacyjnej. Obejrzyj sobie scenę w której występuje tańczący i śpiewający wieśniak. W pewnym momencie przez chwilę, patrzy w kamerę.
A co do konia, to jasne. Film fabularny jest fikcję i taką ma pozostać. Za zabijanie kogokolwiek na planie w imię większego realizmu należy się kop w ryj. I taki kop w ryj należał się Tarkowskiemu.
We also spoke to Eggers about the movie last year, which he called a 'Viking Hamlet', and saying that “I've definitely joked that it's like Conan the Barbarian meets Andrei Rublev, and I think neither Milius nor Tarkovsky would've liked this movie.” https://sea.ign.com/the-northman/182248/news/the-northman-check-out-four-exclusi ve-images-from-the-viking-revenge-film?fbclid=IwAR1Bj7YuJZanGGjkIKpPA0hgYKKc1E8K W67EzTyTY0l4AuXqjaWypfbJO3k