7,1 63 tys. ocen
7,1 10 1 63441
6,7 18 krytyków
Willow
powrót do forum filmu Willow

Zaskoczenie

ocenił(a) film na 8

Zaskakuje mnie jedna rzecz. Dlaczego ten film na tym serwisie ma tak niską ocenę.
Czy naprawdę rejestruje się tu coraz więcej osób z pokolenia Justin Biber i Hannah Montana dla których liczy się tylko rozpier*ol na ekranie i jak dużo rzeczy mruga czy po prostu "jak film jest nowy" niż epicka opowieść, w której naprawdę da się wyczuć magię tryskającą z ekranu. Rozumiem, że nowe filmy też mogą być kultowe jak Władca Pierścieni i też czuć to magię, niemniej jednak to nie to samo.

Może ten temat jest niepotrzebny. Ale chciałem się z Wami podzielić tymi przemyśleniami.

ocenił(a) film na 9
Foxfire

Zgadzam się, że film zasługuje na większa ocenę, ja mu dałam 8 ale potem zmieniłam na 9 bo mimo technicznych braków ten film jest po prostu piękny i posiada głębie, teraz bardzo brakuje kina fantasy tego typu. Ten film ma bardzo mądre przesłanie, taką baśń powinni rodzice prezentować dzieciom, bo pokazuje wyraźnie granice między dobrem a złem itp, zachęca do wiary w siebie i w dobro.

ocenił(a) film na 9
Kornelia999

Zrobiłem dokładnie to samo, z 8 na 9 :) Magia, gęsta, zawiesista magia bijąca z każdej chwili spędzonej z tym filmem. Wyślmienita muzyka, fenomenalne kostiumy, bardzo pozytywne przesłanie, przekonujące postacie. Jeden z najlepszych filmów fantasy.

Foxfire

zgadzam się. ten temat jest niepotrzebny. a film super :) nieważne jaką ma ocenę.

ocenił(a) film na 8
Foxfire

"Czy naprawdę rejestruje się tu coraz więcej osób z pokolenia Justin Biber i Hannah Montana dla których liczy się tylko rozpier*ol na ekranie"

moja krótka i zwięzła odpowiedź - TAK!

ocenił(a) film na 8
Foxfire

Dziwicie się, że taka niska ocena, ale jeśli dobrze widzę to tylko Kornelia notę wystawiła... Ocena sama się nie podwyższy.

ocenił(a) film na 6
Foxfire

Nie oceniłem wysoko tego filmu, gdyż nie wydawał mi się on wiarygodny. Nie chodzi o to by nie był fantastyką ("Niekończąca się opowieść" jest wiarygodna), ale o pomieszanie komediowości z baśniowością, co zabija magię filmu.

ocenił(a) film na 10
Apfelbaum

wiarygodny? że co? niekończaca sie opowieść niby jest?? WTF?

użytkownik usunięty
Apfelbaum

Wielkie LOL "pomieszanie komediowości z baśniowością, co zabija magię filmu" (W...T....FFF??!?)
Takich filmów już nie robią (sic!)
Temat potrzebny- nie wiem czy chodzicie do kina od czasu do czasu na nowe filmy- nie pamiętam żeby było tak- idę do kina i nie czuję zmarnowanych pieniędzy... Gdybym mógł iść do kina na Willowa teraz- nie czułbym, że coś zmarnowałem (mimo iż każdy dialog mógłbym wyrecytować).

Apfelbaum

bez jaj. jeśli uważasz, że Niekończąca się Opowieść jest lepsza to przeanalizuj swoją postawę, a potem tarcza na ścianę, rozbieg, koko dżambo i do przodu ;P

Foxfire

Jej, to film, który znam na pamięć z dzieciństwa i nie wyobrażam sobie, żeby był mało wiarygodny! Nie każda baśń musi byś śmiertelnie poważna, a ta jest doskonale wyważona.

ocenił(a) film na 9
Foxfire

jesli chodzi o filmy z dziecinstwa to podobnie wielkim sentymentem darze tylko 'goonies'
w kategoriach basni nie ma dla mnie lepszego a jesli chodzi o filmy fantasy, to stoi na piedestale obok wladcy peirscieni

film jest rewelacyjnie zrobiony, ma ciekawa historie, swietne kostiumy, interesujace postaci, zlozona fabule, duzo akcji, duzo humoru, a rowniez niejeden moral z niego wyplywa (oprocz zwyciestwa dobra jest rowniez branie odpowiedzialnosci za swoje czyny, dazenie do postawionych sobie celow, sila przyjazni, wiara w siebie pomimo przeciwnosci losu, umiejetnosc stawienia czola przeciwnosciom itp.)

co mi sie bardzo podoba, to klimat, ktory w wiekszoci jest ponury, na ekranie dominuje szarosc... nie ma tutaj wymuskanych twarzyczek dobrych bohaterow ani odpicowanych do granic mozliwosci ksiezniczek - jest za to brud i bloto, strach i zmeczenie...
nie wiem jak mozna nazwac ten film malo wiarygodnym