6,9 6,4 tys. ocen
6,9 10 1 6409
Wiosna panie sierżancie
powrót do forum filmu Wiosna panie sierżancie

TV pokazała

ocenił(a) film na 4

kiedyś ten film,no cóż ideologicznie obecnie jest niesłuszny, , generalnie film jest słaby , można go obejrzeć z przyczyn sentymentalnych dla Józefa Nowaka, który kiedyś był bardzo poularnym aktorem.

użytkownik usunięty
yuno

Śmieszny - można się pośmiać.
Ideologicznie niesłuszny ale... śmieszny. I o to chyba chodzi. Świetnie sie ubawiłem oglądając kiedyś poważne podobno rzeczy.

ocenił(a) film na 6
yuno

Jak wprowadzimy "jedyną obecnie słuszną ideologie" (może klero-nacjonalistyczną dyktature Kaczyńskich?) to też teraz nie będzie dobrze. Przynajmniej mnie (i wielu innym też się nie spodoba).
A film jest zabawny, ciepły i nostalgiczny, chociaż żadnym arcydziełem nie jest.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
Alex303

"lubię to!" :)

ocenił(a) film na 9
Alex303

A tobie ulżyło, jak wyzwałeś człowieka? Jak to jest, że jak nie podoba się taki zakłamany twór jak PiS to od razu oznacza, że bije pokłony przed PO? Zastanów się człowieku co ty wypisujesz? A poza tym, z obserwacji zachowań PiSu widać, że Kaczyński przy władzy równa się klero-nacjanalistyczą ustrój. Potrzebujesz jakiś argumentów? A to, że PO złodziejska organizacja to inna para kaloszy, aczkolwiek która nie stara się zrobić z Polski kraju wyznaniowego.

ocenił(a) film na 6
herbatkaherbatnik

Na czym ma polegać niby ten kraj "wyznaniowy" według PiS? Wytłumacz mi lemingu. Obecny rząd dyma cię w każdą dziurę, okrada, zabiera emeryturę z OFE, podnosi podatki, zadłuża ten kraj na wiele pokoleń, afera goni aferę, ale ty i tak powiesz, że PiS gorszy, bo kościół. Nie mam siły, do takiej lemingozy jak ty to się strzelać powinno, póki jeszcze z tego kraju coś zostało.

ocenił(a) film na 9
Alex303

Ekran zaplułeś? Przeczytaj swój post kilka razy i pomyśl co ty wypisujesz. Strzelać do takich lemingów jak ja, ty kapuściany łbie? Nawet tego bym ci nie życzył, gdybym nie zgadzał się z twoimi poglądami, ponieważ szanuję i toleruję to, że w tym kraju są osoby o odmiennych poglądach niż moje. Ale są środowiska które nie tolerują niczego, co odbiega od ich światopoglądu - czytaj gamoniu - skrajna prawica.
Na czym ma polegać kraj wyznaniowy? Głupi jesteś, czy mam do czynienia gimbusem? Ile mam ci podać takich przykładów? Zacznę od pierwszego z brzegu - ustawa aborcyjna - mówi ci to coś? Wg niektórych środowisk prawicowych masz rodzić dzieci, jeśli nawet poczęły się one w wyniku gwałtu. Dalej wymieniać takie przykłady tłuku chodzący?
Sram na to czy mnie zwymyślasz od lemingów, bo widzę że świat postrzegasz tylko czarno-biało, a tacy tylko marudzą i narzekają.

ocenił(a) film na 6
herbatkaherbatnik

Niedorobiony kretynie, kto niby jest tą skrają prawicą? PiS, ze swoim socjalistycznym, lewackim programem gospodarczym? Żadna prawica, a już na pewno nie "skrajna" (swoją drogą, debilne pojęcie), nie rządziła jeszcze III RP.
Tak, zwalczaj Kościół i chrześcijaństwo, tak jak robi się to w zachodniej Europie. Jak poczujesz na dupie islamski bat, to dopiero zrozumiesz, co znaczy państwo wyznaniowe i szybko zatęsknisz za tym strasznym Kościołem, dzięki któremu możesz jeszcze po polsku mówić (choć pewnie cię to strasznie męczy).

ocenił(a) film na 9
Alex303

Jak rozmawiać z czopkiem, którego argumentacja jest z dupy wzięta? No nie da się. Lecz i dla takich pieniaczy jak ty jest miejsce w tym, póki co tolerancyjnym kraju.

ocenił(a) film na 6
herbatkaherbatnik

Widzę, michnikowski pomiocie, że już skończyły się argumenty?

ocenił(a) film na 9
Alex303

Wcale bym się nie zmartwił, jeśli Wisław Michnikowski okazałby się moim krewnym. O jakie argumenty ci chodzi? O te, że PiS zrobiłoby krok do zrobienia z Polski kraju wyznaniowego? Ile jełopie chciałbyś takich przykładów - podaj liczbę. Poza tym, chyba żeś nie widział prezia jak pięknie bujał się w Toruniu na urodzinach belzebuba w koloratce. Wszedł pewnie tak głęboko Tadziowi, że... I nie powiesz mi, że nie miało to nic wspólnego z polityką. A zresztą, powiem ci tak, nawet dla takich ćwierćinteligentów jak ty jest miejsce w tym kraju. Buziaczki pedałku bez rąk!

ocenił(a) film na 6
herbatkaherbatnik

WŁADYSŁAW Bareja - hahaha! Debilu, już się zamknij i więcej nie kompromituj. Strzel sobie w łeb lemingu dla dobra tego kraju, albo wyjedź do jakiegoś państwa islamskiego, to zrozumiesz co to znaczy "państwo wyznaniowe", bo ci się już mózg zlasował zupełnie od czytania Wyborczej...

ocenił(a) film na 9
Alex303

Słabo, stary. Nic się nie postarałeś, misiak, a już myślałem, że mnie czymś zaskoczysz.

Alex303

Wiesz, PO z konkordatem też nic nie robi. Kraj wyznaniowy polega na tym, że ustawodawca przygotowuje ustawy na których skorzysta jedna opcja religijna, władze samorządowe wyraźnie preferują jedną opcję religijną, treścią aktów prawnych jest na przykład oddawanie służby zdrowia duchowi dawno zmarłej kobiety (!), wiele przepisów jest podporządkowanych nie wiedzy naukowej, ale dogmatom religijnym, władza daje się ciągle obserwować na imprezach z hierarchią kościelną (i odwrotnie). Chroni się przestępców seksualnych, jeśli należą do kleru. Rozdaje się ziemię klerowi pod pretekstem celów religijnych.

PO, PiS, różne kukizowe i korwinowe odchyły - wszystko to jest zgodne w tworzeniu państwa wyznaniowego pod reprezentowaną przez siebie parodię katolicyzmu.

ocenił(a) film na 9
yuno

Generalnie to ta wypowiedź jest słaba, i trzeba być szczerze zgnuśniałym człekiem by się setnie nie uśmiać na tym filmie. Dla mnie Filmy Chmielewskiego są równorzędne z klimatem i poziomem dzieł Władysława Bareji. No ale cóż, nie wszyscy muszą mieć tak zajebiste poczucie humoru jak ja!

ocenił(a) film na 9
Alex303

I jak to o tobie świadczy półgłówku, że się śmiejesz z cudzych omyłek? O czym można z tobą gadać, jak nic merytorycznego nie masz do zaproponowania?

ocenił(a) film na 9
Alex303

O kanapowy rewolucjonisto - ty to możesz sobie inteligentnie pogadać z kotem Kaczyńskiego - ten sam poziom. Buziaki misiek

ocenił(a) film na 9
Alex303

ojej, nerwowy się zrobiłeś, misiaczku. spuść ciśnienie i pomyśl o kwiatach, jest szansa, że ci przejdzie.

ocenił(a) film na 9
Alex303

misiaczku, ten twój mokry nosek, to albo parwowiroza, albo podjarałeś się jak pedofil w sklepie z zabawkami, że aż kapie ci z dzioba. Sorry misiak, ale nie spełnię twoich, żadnych fantazji. Także odstaw lepiej koks i inne prochy dla mięśniaków, bo ryją twój beret aż przykro patrzeć. Adieu

ocenił(a) film na 9
Alex303

Jeśli miałbym wybór - być ciotą lub skończonym kretynem jak Alex303, to patafianie zgadnij jaki byłby ten wybór. Błuchahaha. Gimbusie słodki, żegnam z wielką przyjemnością.

ocenił(a) film na 9
Alex303

misiak, rozczarowujesz mnie z każdym wpisem. Masz 30 lat i masz takie prostackie wpisy? A więc to musi być autyzm... A skoro tak, to już nie będę się z ciebie nabijał. Nie należy się naigrywać z ludzi upośledzonych. Stary, taka rada, uprzedzaj interlokutorów o swojej chorobie.

ocenił(a) film na 9
Alex303

misiek, staraj się bardziej, poziom ci leci. Leki wzięte?

ocenił(a) film na 6
herbatkaherbatnik

WŁADYSŁAW, zamknij już mordę, bo nudzisz...

ocenił(a) film na 9
Alex303

kocham cię, bracie... nawet teraz, gdy wiem, że jesteś autystycznym człowiekiem, to kocham cię jeszcze bardziej. Tylko nie spinaj się tak bardzo, bo się spocisz.

ocenił(a) film na 8
yuno

wypociny cenzorki oglądam sierżanta dla rozrywki i nikt nie będzie mi wskazywał dla czego coś tam mogę obejrzeć!świetny film i grają wspaniali aktorzy! Polecam!

ocenił(a) film na 10
dorota70760

MOŻE SIĘ CZEPIAM, ALE IMIE BAREJI TO STANISŁAW, A NIE WŁADYSŁAW.

ocenił(a) film na 6
Lukasz7890

Chyba nie napisałeś pod dobrym postem! :-)

użytkownik usunięty
yuno

gimbus nie zauważy dobrego filmu nawet gdy usiądzie mu na twarzy.