PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10073586}

Wirus elit

Rich Flu
2024
3,7 2,5 tys. ocen
3,7 10 1 2534
Wirus elit
powrót do forum filmu Wirus elit

Ktoś ogarnął o co chodziło w ostatniej scenie?

ocenił(a) film na 2
YnocnY

Myślę, że rządzą posiadania, pomimo tego wszystkiego co się wydarzyło, nie opuściła głównej bohaterki.

ocenił(a) film na 4
Emm_A_fw

Dokładnie też to tak zrozumiałem i te jej białe zęby jeszcze nie świecące ale takie nawiązanie.

YnocnY

Też się zastanawiałam bo film był tak kiepski że nie mogłam się skupić :)

ocenił(a) film na 5
YnocnY

Ostatecznie bohaterowie trafili do jakiejś komuny, w której wszystko jest wspólne, nie istnieje coś takiego jak własność i pieniądze. Można spekulować, że ostatecznie tylko takie społeczności przetrwały na świecie, wszyscy inni wyginęli. I w ostatniej scenie moim zdaniem bohaterka ponownie wprowadza do tej społeczności system pieniężny - w charakterze pieniędzy występują muszelki, które oszlifowała, i chce za nie odkupić swój zegarek od tej drugiej kobiety. A to spowoduje, że za jakiś czas historia znowu się powtórzy - i to ma oznaczać zbliżenie na końcu na zęby... Przynajmniej ja tak rozumiem zakończenie.
Ale ogólnie film jest tak słaby fabularnie, że zastanawianie się nad sensem zakończenia moim zdaniem nie ma sensu...

raj001

Nie no właśnie je opisałaś moim zdaniem

ocenił(a) film na 5
YnocnY

Co autor chciał powiedzieć, dosyć łatwo zgadnąć. Na rynek znowu wracają pieniądze. Ale dlaczego to tak cieszy kobietę doświadczona przez los, nie sposób zrozumieć.

YnocnY

Bohaterka chciała odzyskać rodzinną pamiątkę, jaką był dla niej ten zegarek. Dlatego nosiła coś tak nieprzystającego do jej statusu. Pomimo wielu wymian nie udało jej się odzyskać zegarka.