PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=712145}

Wizyta

The Visit
2015
6,2 62 tys. ocen
6,2 10 1 61707
6,1 31 krytyków
Wizyta
powrót do forum filmu Wizyta

Może w końcu będzie od dawna wyczekiwany powrót Shayalayamanlana do formy. Fabuła brzmi dobrze, zdjęcia z produkcji i lokacja również wyglądają obiecująco, i przede wszystkim nareszcie wziął się za horror, gatunek w którym Shyamlayamanan funkcjonuje najlepiej. No i też fakt, że sam produkował film, przez co wytwórnia nie maczała palców i nie psuła mu wizji (1000 lat po ziemi i ostatni władca wiatru to jego najsłabsze filmy, i jedyne wysokobudżetowe blockbustery jakie nakręcił)

ocenił(a) film na 7
M0RiARTY

Według mnie Shyamalan po prostu nie nadaje się do dużych produkcji i lepiej wychodzą mu bardziej kameralne filmy, które dzieją się na stosunkowo małej przestrzeni (jak Znaki, Osada czy Kobieta w błękitnej wodzie). Budżet to ponoć 5 mln $, więc może w końcu coś z tego wyjdzie. Napisałbym, że mam nadzieję, że się wreszcie uda, ale zbyt często w jego przypadku to powtarzałem ;P.

M0RiARTY

Ale tutaj pisze że to jest komedia a nie horror.

ocenił(a) film na 7
hal9000_mk2

Na Twitterze zaznaczał że to horror z elementami humorystycznymi. Trochę jak "Znaki".

ocenił(a) film na 7
M0RiARTY

Jezu to jest jakieś found footage gówno D: Zmieniam zdanie, trailer wygląda źle.

ocenił(a) film na 7
M0RiARTY

Nawet nie wiem jak określić taki typ człowieka. Gatunkowiec? Ocenia film tylko i wyłącznie po gatunku, ew. po samym trailerze, najprawdopodobniej oceni nie obejrzawszy. Zabij się.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
M0RiARTY

Rodzice nie nauczyli cię podstawowych zasad kultury osobistej?

ocenił(a) film na 7
Viollipop

"Zabij się" było za to niesamowicie kulturalne. Rodzice Cię nauczyli takich tekstów? W sumie nie dziwie się, na ich miejscu też bym Ci w kółko to powtarzał.

ocenił(a) film na 7
M0RiARTY

Mój Boże, co za prostak. Zabij się.

ocenił(a) film na 7
Viollipop

Boga nie ma jebаna kupo gówna

M0RiARTY

Hahaha, piekny dialog...az dziwne ze w ogole potraficie pisac i czytac tez? Hahaha, rodzice powinni wam odlaczyc internet, a "the visit" jest od 16

użytkownik usunięty
ILoveMyKitchen

Nie powinni.
Ich rozmowa jest zajebista i poprawiła mi humor.
Gdyby Internet został im odłączony, to nadal tkwiłbym w depresji.

to rzeczywiście krzepiące jak dwoje idiotów obrzuca się gównem w wirtualnym świecie

ocenił(a) film na 7
ILoveMyKitchen

Proszę nie obrażać mojego rozmówcy, wypierdalando do kuchni, jak na kobietę przystało.

użytkownik usunięty
Viollipop

A co jeśli pisze z kuchni?

ocenił(a) film na 7

No w sumie, przecież nie ma aż tak długich łańcuchów, no nie?

użytkownik usunięty
Viollipop

Mam nadzieję.

Viollipop

hahahahahahahaha gnij w piekle

ocenił(a) film na 7
M0RiARTY

I jak tam, zweryfikowałeś już czy gówno? :D

ocenił(a) film na 7
rozkminator

Zbyt duże wątpliwości żeby pójść do kina, więc nadal czekam na blu ray lub vod. Chociaż może jeszcze coś mi odj*bie i pójdę do kina, jak będą nudy. Crimson peak jest dopiero 23, więc do tego czasu kalendarzyk u mnie jest wolny :D

ocenił(a) film na 7
M0RiARTY

Twoja uczciwość zasługuje na trzysekundową pochwałę wzrokową :) Ja tam chrzanię Shamaylamalana, nie dam mu zarobić, może jak obejrzę z torrenta to zbankrutuje :P

ocenił(a) film na 7
rozkminator

Znaczy wiesz, to nie jest też tak, że wahałbym się ściągnąć Wizytę z torrentów, gdyby wersja mnie zadowalała :D Ale ten koreański hdrip średnio się prezentuje na tv. W każdym razie też nie jestem specjalnie ochoczy żeby dać mu zarobić, nie po After Earth i Ostatnim władcy wiatru. Mało zostało mu kredytu zaufania.

ocenił(a) film na 7
M0RiARTY

Ja nie jestem aż tak "wybredny", zresztą sądzę że temu filmowi i 4K nie pomoże ;P

ocenił(a) film na 7
M0RiARTY

Nie jest źle.

http://www.filmweb.pl/user/rozkminator/blog/569922-Znaj+dziadka+swego+i+babk%C4% 99+swoj%C4%85%2C+czyli+%22The+Visit%22+%282015%29

ocenił(a) film na 7
rozkminator

:o Kurczę, to mówisz, że found footage nie bolało aż tak? Bo w sumie to mnie odpycha najbardziej. Ale groteska zawsze na plus :D

ocenił(a) film na 7
M0RiARTY

O dziwo naprawdę nie jest tak źle jeśli chodzi o chorobę lokomocyjną wywołaną filmem kręconym "z ręki". W sumie nie powinno to dziwić, bo znakiem firmowym Shyamalana są przecież ujęcia okrutnie statyczne i nieśpieszne, ale tak mnie on ostatnimi laty przyzwyczaił do szajsu, że autentycznie się zaskoczyłem faktem, że nieco shyamalanizmu może usprawnić jakikolwiek gatunek ;) Innymi słowy gdyby ktoś był fanem filmów found footage, to podejrzewam, że mógłby się na "Wizytę" skarżyć pod kątem "zbyt profesjonalnych" zdjęć. Groteska w tym filmie jest przyjemna, nie ma co oczywiście oczekiwać poziomu arcydzieł jak "Braindead" czy "Evil Dead", ale - ja się cały film co chwila chichrałem i o dziwo mam wrażenie że tym razem było to zamierzone (nie to, co w "Znakach", gdzie na widok foliowych czapek niemalże zwieracze mi puściły :P)

ocenił(a) film na 7
rozkminator

Brzmi zachęcająco, lubię humor wmieszany w grozę. Może jednak pójdę do kina nawet :D A co do znaków - ja się tam śmiałem z tych czapeczek, ale wydawało mi się że było to zamierzone. Tak samo jak Phoenix gdy krzyczał do meksykańskich dzieci z telewizora "Vamanos! Vamanos!" xD Reakcja Gibsona podkreślała moim zdaniem głupotę jego brata, było widać na jego twarzy zażenowanie gdy zobaczył foliowe czapeczki :D

ocenił(a) film na 7
M0RiARTY

Zbyt dawno Znaki oglądałem niestety żeby wspomnieć takie detale - wierzę więc na słowo :) Co do zachęcenia do pójścia do kina to chciałbym zaznaczyć, że mam specyficzne pdejście do odbioru różnych filmów i na przykład z podobnych powodów (autoironia, puszczanie oczka do widza) otrzymałem sporo rozrywki z Terminatora 3, ogólnie znienawidzonego za zbyt jajcarskie podejście ;) Wiec proszę mieć na uwadze kupując ewentualny bilet, że film polecił koleś o specyficznym guście :P

ocenił(a) film na 7
rozkminator

Miejsce już zarezerwowane, więc w środę napiszę tu jak wrażenia po seansie. Może akurat mamy podobne gusta i nie uciekne z kina z płaczem, jak z ostatnich jego filmów :D

ocenił(a) film na 7
M0RiARTY

No, to czekam na weryfikację :D

ocenił(a) film na 7
M0RiARTY

No i jak po Wizycie?

ocenił(a) film na 7
rozkminator

Ciężki tydzień mnie pokonał, nie udało mi się wybrać, a potem już nie leciał. Teraz będę czekać na blu ray.

ocenił(a) film na 7
M0RiARTY

Życie :/

ocenił(a) film na 8
M0RiARTY

wedlug mnie film swietny oczywiscie nie ma takiej kampani reklamowej jak np...przereklamowana annabelle lub paranormal activity dlatego nei bedzie dobrze oceniony a uwarzam,ze bije na glowe te 2 tytuly ale ile ludzi tyle opini pozdro

ocenił(a) film na 7
Dante87

Dla mnie jeden z lepszych horrorów ostatnich lat. Wreszcie coś nowego. Większość horrorów można przewidzieć po 15 minutach, w tym wypadku trudno przewidzieć cokolwiek, dla mnie naprawdę dobry, gdyby były połówki to dałbym 7,5. Ale czy ktoś zmieni gatunek? To nie jest horror komediowy.