PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=238766}

Woda

Water
2005
7,9 1,5 tys. ocen
7,9 10 1 1539
Woda
powrót do forum filmu Woda

Przepiękny

ocenił(a) film na 9

Zasłuchuję się w genialnej muzyce A.R. Rahmana i nie mogę wyjść z podziwu.
Równie piękny jest cały film. Co prawda do ideału odrobiny zabrakło, ale trzyma bardzo, bardzo wysoki poziom. :)
Polecam całą Trylogię Żywiołów, choć na razie widziałem tylko "Earth" i "Water" - po prostu cudowne filmy (bardziej podobał mi się "Earth").

P.S. Obiło mi się o uszy, że jakiś dystrybutor interesuje się tym filmem. Oby to była prawda :)

P.S.2 Po cichutku liczę na Oscara ;)

Bhuvan

Moim zdanie jest to najlepszy film z całej trylogii żywiołów. Oczywiście wielce mnie zaskoczył fakt, że w filmie tym gra typowo bollywoodzki aktor - John Abraham, którego nigdy nie byłam w stanie sobie wyobrazić w tak ambitnej i poważnej roli, co w tym przypadku muszę przyznać - wyszło mu naprawdę dobrze.
Postać Chuyii, którą zagrała Sarala była rewelacyjna. Film bardzo dobrze przedstawia sytuację wdów w mniejszych miejscowościach, wsiach. W większych miastach odchodzi się od takiego postępowania, jednakże zapewne można gdzieniegdzie spotkać dom pełen wdów z ogolonymi głowami.
Muzyka genialna, zresztą jak zawsze jeżeli kompozytorem jest A.R. Rahman.

Ja zaś po cichu mam nadzieję, na jeszcze jeden żywioł - Wind :)

ocenił(a) film na 8
Preity

Jak żywioł to chyba "Air" :) Niestety, na razie nic nie znalazłem, żeby miało powstać, też mam nadzieję, że powstanie.

Bhuvan

Masz może muzykę z tego filmu? Nigdzie nie mogę jej znależć, a bardzo mi się podoba i chciałabym ją mieć.

Ertis

To link do wszystkich piosenek z filmu:
http://www.apunkabollywood.net/browser/category/view/623/water
Pozdrawiam

agnes_41

Dziękuję i również pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 10
Bhuvan

Potwierdzam - przepiękny. Dałbym tego Oskara.

ocenił(a) film na 9
Sqrchybyk

Wspaniały. Zatkało mnie.
<br>
<br>