PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477169}

Wojna światów 2

War of the Worlds 2: The Next Wave
2008
2,0 1,2 tys. ocen
2,0 10 1 1201
Wojna światów 2
powrót do forum filmu Wojna światów 2

Film powala niespotykanym wcześniej scenariuszem, niebanalną fabułą oraz wartką akcją. Efekty wciskają w fotel od 1 minuty seansu.Gra aktorska - mistrzostwo świata. Polecam. xD

rzywiec

Hehe

Owszem efekty wciskają w fotel, to prawda...
Z tym ,że mnie wgniotły po ok. 15 minutach ;D

Prawie się popłakałem po obejrzeniu filmu.

Czegoś podobnego dawno nie oglądałem, te dialogi ohh, ahh, ehh.

Particle illusion wersja raczej starsza ale daje radę przy efektach.

Panie i Panowie - dajcie sobie spokój z tym filmem.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Kot_11

Popłakać to można nad ilorazem inteligencji ludzi niepotrafiących wyłapać intencji autora tak banalnej i oczywistej prowokacji.

rzywiec

Nie no ja daje 10/10. Kapitalny film :P

PS. "troszkę" ironizuje podobnie jak rzywiec

ocenił(a) film na 1
EliteMan

no ja też tą wypowiedź zrozumiałem jako ironiczną ( mam nadzieję że tak jest ) film porywający i wartki jak woda w kiblu...

ocenił(a) film na 1
miszkus

Heh, Dobrze powiedziane, szkoda że nie ma oceny 0/10

ocenił(a) film na 1
rzywiec

prawie się nabrałem...hehe

brakło mi skali dla tego filmu.

wszystko jasne dlaczego od razu na DVD wyszedł.

rzywiec

Po obejrzeniu pierwszej części oczekiwałem trochę więcej od tej "kontynuacji". Niektóre gnioty są całkiem fajne ale to co reprezentuje sobą ten film... szkoda pisać. Kompletna porażka, poniżej minimum.

ocenił(a) film na 3
k0vv4l3k

pewnie masz na myśli nie tę "wojnę światów"
pierwsza część do tego arcydzieła jest tu:
http://www.filmweb.pl/f224853/H.G.Wells++Wojna+%C5%9Awiat%C3%B3w,(2005)

ocenił(a) film na 1
rzywiec

Totalne dno.. żałuje przeznaczonego transferu na download i czasu na obejrzenie tego filmu.

ocenił(a) film na 3
rzywiec

Dobrze, że wszyscy z lekką ironią ale w końcu "się zgadzamy". Ten film jest słaby i to jest mało wulgarne określenie na tego typu produkcje! :) Nikomu nie polecam, strata czasu, pieniędzy.

rzywiec

rzywiec tys chyba za duzo wypil patrzac na ten film ;] krotko mowiac jest to jedna wielka kupa. a efekty to lepsze sa w najnowszych gierkach.

rzywiec

buahahahahaha, dobre, żal mi tylko l;udzi co to prxeczytają i będą oglądać czekjając na łefekty

ocenił(a) film na 1
rzywiec

Film obejrzałem cały w 5 minut. Przez 4 początkowe jeszcze oglądałem, a potem przeskoczyłem przez minutę całość. I uważam, że to były stracone minut mojego życia. Nie warto pamiętać, że coś takiego wyszło.

A jak ktoś to w ogóle mógł nakręcić? Szkoda aktorów.

rzywiec

Po prostu ten film to jedno wielkie nieporozozumienie ;] Jednak niski budzet to i tanie efekty ;/

imo szkoda czasu

ocenił(a) film na 1
rzywiec

HAHAHHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAH AHHAHAHAHAH gdzie mój mózg ;P? a ty widać ze swój zjadłeś xD hehehe wiem ze żartujesz ale ten film to syf xD

ocenił(a) film na 1
marcin2800

Niech Spielberg się uczy. !
1/10 Koszmar -najgorsze jest to, że pamiętam wszystko co się działo w tym filmie. Nie zapomniłem Fabuły -oglądałem kilka miesiecy temu. Muszę się poddac zabiegowi jak Olboy.

ocenił(a) film na 1
rzywiec

ja nawet nie będę ironizował. 1/10 bo nie było 0/10. Szmira szmira szmira. Mam niesmak a efekty jakby robili screeny z jakiejś gry komputerowej.

Fuj

rzywiec

"Efekty wciskają w fotel od 1 minuty seansu" heh, tez bym tak powiedział, lecz 15 lat temu...

Taylor_24

w latach 20, XX wieku krecono juz filmy z wiekszym budzetem oraz lepszymi efektami :D

ocenił(a) film na 1
louise

Mam dwie sugestie co do tego filmu:
1) Nie może to być kontynuacja Wojny Światów Stevena Spielberga.
2) Film War of the Worlds 2: The Next Wave wywołał u mnie takie same emocje jakie wywołuje gówno pod smietnikiem, czyli obrzydzenie...stanowcze 1/10 gdyz nie mozna niżej ocenić

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
rzywiec

Jestem miłośnikiem nowel H. G. Wells'a i powiem że filmu nie widziałem ale po obejrzeniu trailera jakoś nie specjalnie mam na to ochotę. Po "pierwszej części" pozostały mieszane uczucia, co prawda film nie był tragiczny i przyjemnie się oglądało ale mało miał wspólnego z nowelą. Za przykład podam czas i miejsce akcji, w filmie jest to Ameryka dzisiaj, w noweli Anglia ok 100 lat temu, innym przykładem może być sposób przybycia Marsjan, w filmie nie ma nawet mowy skąd przybyli najeźdźcy. Natomiast tutaj gdy zobaczyłem nazwę "War of the Worlds 2:...", no przepraszam to jakaś abstrakcja. Jaka "następna fala"? O co chodzi? Co to za kosmiczna armada gotowych do ataku robotów? A ta bron ludzi, skąd to wszystko?

Czy naprawdę dzisiaj liczą się tylko przychód filmu, oglądalność i efekty specjalne? Przecież można było zrobić film opierając się w przynajmniej 90% na noweli i przyjemnie by się też oglądało mimo niedawnej produkcji Spielberga. Amerykanie wszystko potrafią zepsuć.

użytkownik usunięty
rzywiec

Aaaa cwaniak z ciebie. Ja też kombinowałem jak tu zrobić temat by przyciągnąć ludzi, tyle tylko, że ja poszedłem tradycyjnym sposobem. Wszedłem na świetny film i go zgnoiłem. Ty poszedłeś inną drogą. Przyznaje to świetna zagrywka. Wszedłeś na beznadziejny film i go wychwalasz. Respekt.

ocenił(a) film na 2

to fajnie ze tak kombinujesz, super zabawa, nie?

fyrk

to naprawdę genitalny film (nie)polecam!

lukkli93KCX

czyli ten film nie nadaje sie nawet jak sie z kumplami odurzymy i bedziemy napruci jak szpadle? :D

rzywiec

Z tego co widzę to ten film jak narazie z tego co przeglądałem ma najgorszą ocenę ^^ Muszę go zobaczyć!!!