3,2 20 tys. ocen
3,2 10 1 19537
2,8 8 krytyków
Wojna żeńsko-męska
powrót do forum filmu Wojna żeńsko-męska

Film dla ludzi inteligentnych którzy spod gąszczu metafor i porównań są w stanie wyciągnąć informacje o dużo głębszym przekazie niż tylko cycki, penisy i seks. Film nie tylko porusza tematy do tej pory skrywane oraz uznawane za tabu w naszym państwie, jest on również swojego rodzaju kamieniem milowym w polskiej kinematografii pod względem technologicznym, masa rozwiązań przy użyciu green screenów czy CGI które do tej pory widzieliśmy jedynie w kinach podczas oglądania zagranicznych dzieł. Kunszt tego filmu docenią tylko nieliczni.

ocenił(a) film na 8
Taidio

Świeżo po przypadkowym seansie w tv z zaskoczeniem zauważyłem, że jest tak nisko oceniany. Film jest pełen smaczków, detali z trudem zauważanych (przewijałem nagminnie), dodatkowo nawiązuje do innych filmów, co chyba wielu umyka. Dostrzegają te powierzchowne elementy związane z seksem, pomstują jak ta Liga Polskich Rozwodników i Czysta Polska na filmie. Nieszablonowo wzmacniana efektami satyra wg mnie broni się, ale to pewnie zależy, czy ktoś lubi klimat Monty Pythona, Terry'ego Gilliama. A morał tam jest, więcej niż jeden. Choć nie wybrałbym się na niego do kina.