PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=201190}
6,6 152 tys. ocen
6,6 10 1 151608
6,0 80 krytyków
Wonder Woman
powrót do forum filmu Wonder Woman

Ja rozumiem że to jest na podstawie komiksu ( którego nie czytałem) więc pewnie tam też to tak wygląda, ale jeżeli amerykanie już dodają taką postać do filmu, to chyba powinni zachować moim zdaniem prawdziwą historię czyli taką że Erich Ludendorff przeżył I wojnę światową ( potem zresztą wspierał Adolfa Hitlera w dojściu do władzy), więc albo tutaj powinien wystąpić fikcyjny generał z Niemiec, lub też jakaś krótka adnotacja dla niezorientowanych na końcu filmu.

ocenił(a) film na 7
meteo100

Ludendorff potem sie odwrocil od Hitlera, a zbieznosc jest przypadkowa:) To po prostu Captain Nazi:D

ocenił(a) film na 6
Qjaf

W takim razie dziękuję za wyjaśnienie :) Nigdzie w trakcie trwania filmu nie padła chyba nazwa Captain Nazi więc uznałem że to wzorowanie się na prawdziwej postaci. A co do prawdziwej postaci to chyba nie można powiedzieć że się odwrócił od Hitlera ( był członkiem jego partii, startował w wyborach prezydenckich z ramienia NSDAP. Bardziej bym powiedział że w pewnym momencie po prostu przestał być potrzebny Hitlerowi.

ocenił(a) film na 7
meteo100

No nie jest to doslownie Captain Nazi, ale w jakims sensie. Ludendorff juz w 1933 r. odsunal sie od Hitlera.