6,6 196 tys. ocen
6,6 10 1 196195
5,5 47 krytyków
World War Z
powrót do forum filmu World War Z

Do obejrzenia World War Z zachęcił mnie trailer. Wybuchy, miasto w ogniu no i oczywiście Brad
Pitt. Po dzisiejszej wizycie w kinie muszę przyznać, że zupełnie różni się od typowych filmów z
podanymi wyżej stworzeniami. Film trwa dwie godziny, a ja czułam jakby minęło dwadzieścia
minut. Wciągający, pełen akcji, chciałam więcej! Kilka razy uśmiałam się z niedociągnięć reżysera
których nie będę zdradzała bo nie chcę spoilerować. Ciesze się, że nie było rozlewu krwi na prawo
i lewo, sztucznie wyglądających zombie i że całość zachowała smak. Muzyka idealna, scenariusz
mnie zadowolił. Minusy? Moim zdaniem Mireille nie sprawdziła się w roli Karin, nie przypadła mi
do gustu. Daję 10 bo od tygodnia męczę się z badziewnymi filmami w kinie, na któych tle World
War Z wygląda świetnie. Gratulacje dla Marca Fostera!

ocenił(a) film na 10
matulka

W pełni popieran;)

ocenił(a) film na 10
matulka

Zgodzę się z tobą, świetny film zrobiony z rozmachem, ciekawa wartka akcja, dobra gra, dialogi + niezłe efekty.
Film który pomimo kilku niedociągnięć pozostanie w mojej pamięci, dlatego jeszcze do niego wrócę.
Ludzie którzy lubują się w kinie typu Świt żywych trupów, 28dni/tygodni później, Wzgórza mają oczy na pewno się nie zawiodą.
Polecam koniecznie KINO.