6,6 196 tys. ocen
6,6 10 1 196195
5,5 47 krytyków
World War Z
powrót do forum filmu World War Z

7/10

ocenił(a) film na 7

Ode mnie siódemka,za to że przez 90% trwania trzymał w napięciu,oglądałem z zaciśniętymi zębami i pięścią,jakby to
mnie goniły zombiaki.

Zakończenie dużo słabsze,ale rozumiem że to furtka do sequela.

ocenił(a) film na 4
levy42

Wow, jestem fanem filmów o zombie i odniosłem zupełnie inne wrażenie. Według mnie te 90% filmu nic się nie dzieje. Postacie muszą na siłę przeżyć. Brat Pit od samego początku przedstawiony jest jako bohater, heros, jedyna nadzieja ludzkości. I oczywiście końcówka. Zrobiona naprawdę jakby już im się nie chciało, po prostu na siłę.
Praktycznie zero dialogów. No dobra, są, ale rozmowa typu:
-musimy ich ocalić
-dobrze, polece tam, zaopiekuj się moją rodziną
-nie martw się, powodzenia
A potem strzelanie, uciekanie i znów strzelanie.

Przecież nie o to chodzi w takich filmach.
Po prostu bardzo się zawiodłem na tym filmie. Był tak dobrze rozreklamowany, a taka kicha.

ocenił(a) film na 7
wite13

No oczywiście każdy to odczuwa inaczej.Ja uważam,że film jest zrobiony w takiej a nie inne konwencji i trzymają się tego konsekwentnie.Mam na myśli dialogi i relacje międzyludzkie.To mamy w Walking Dead i może dlatego od tego filmu oczekiwałeś czegoś podobnego? Zapominając że to jest Hollywodzka produkcja wrzucona do kin w USA na okres letni. Amerykanie mieliby w wakacje oglądać kinową śmierć Brada? Przecież to było oczywiste od pierwszej sekundy filmu że będzie herosem i zbawcą ludzkości.
Nie zgodzę się że w tym filmie zabrakło akcji,bo sceny walk z zombie są moim zdaniem bardzo dobrze zrealizowane i dlatego dałem tak wysoką ocenę.Dostałem to na co liczyłem po prostu:)

levy42

Film ciekawy ale nie rewelacyjny choć śmiało zasłużył na ocenę 7/10.Brad Pitt jak zawsze klasa.

ocenił(a) film na 7
debora_filmweb_filmaniak

Film ciekawy trzyma w napieciu ,ale daje siedem za absurd który mnie boli w Izraelu zombiaki przeskakują przez 15 metrowy mur spadając na głowe i potym wstają i dalej zyją, a w szpitalu Brad przywalił im z łomu i odrazu gineły