6,6 196 tys. ocen
6,6 10 1 196182
5,5 47 krytyków
World War Z
powrót do forum filmu World War Z

Jestem legendą z Resident Evil wlacznie. Po co kolejne filmy ,takie same w sumie??? brad P tu nawet nie pasuje. Czy on quwa nie mial w czym zagrac? Jestesm zdegustowany/a... :foch:

ocenił(a) film na 8
peterson23

zajedwabisty film pokazany od strony działań ONZ który tak jak 28 dni później podchodzi do tematu bardzo poważnie a zarazem z innej perspektywy, zdobywanie informacji przez ONZ układanie puzzli i w końcu złożenie ich po prostu bardzo dobry film nie nastawiony cały czas na tępe strzelanie i wieczną walkę z hordami zombie : P bardzo prawdopodobny scenariusz gdyby komuś udało się stworzyć takiego wirusa mogło by rzeczywiście to tak wyglądać.

ocenił(a) film na 4
Die_by_the_Sword

Mnie zastanawia jedno wirusy nie moga sie rozwijac w martwym tkankach gdyz nawet w filmie profesorka zaznaczyla ze potrzeba do tego wydatnego ukladu krwionosnego zeby rozniosl wirusa a zombi sa martwe wiec jak moga przenosic wirusa? bardzo wielka gafa w filmie

ocenił(a) film na 8
bartek50cent

też mnie to zaciekawiło jeżeli nie są na nie podatni to czemu jednak woleli nie atakować ludzi którzy je mają?! odpowiedz jest prosta
- jest w przyrodzie aspekt taki iż drapieżniki instynktownie nie ruszają chorych osobników i nawet gdyby mogły analizować to iż zjedzą daną ofiarę chorą i i tak nic się im nie stanie to tego po prostu nie robią one o tym nie myślą działają impulsowo instynktownie . :D

ocenił(a) film na 8
Die_by_the_Sword

PS: chore chodzi mi np z wirusem itd inne zwierzęta przykładowo podobno potrafią nawet wyczuć wady/choroby u innego osobnika i np nie rozmnażać się z nim przegonić nie odpuścić do zalotów i tak dalej : P

ocenił(a) film na 4
Die_by_the_Sword

Nie wiesz chyba o co mi chodzi ;p .Chodzi o to ze jak wogole wirus mogl sie rozwijac skoro zarazony nim umieral wiec jak sie mogl rozmnazac w martwym ciele gdzie uklada krwionosny no juz nie dzialal

ocenił(a) film na 8
bartek50cent

ogarnij się chłopie, ugryzieni nie umierają tylko się przemieniają, widać to dobrze na filmie !!! padają na ziemie, turlają się i wstają, nie zauważyłem żeby leżeli dość długo tzn umarli i później ożyli.
Fakt faktem cały czas gadają " zOooOOommmbi", wiadomo zombie to umarli którzy ożyli i mają tylko jedna potrzebę żarcia, ale jak by ci coś takiego wybiegło w nocy to jak byś to nazwał?? zombie. Ludzie nie wiedzieli z początku co to w ogóle jest a to określenie najbardziej pasowało bo każdy na świecie je zna.

Spójrz na zombiaka, widać, że oddycha, samo wydawanie tych odgłosów wymaga wydechu powietrza z płuc, więc to nie są umarli tylko przemienieni.
no niestety to SF, i powiem ci, że istnienie zombie jest niemożliwe bo takie zombie bez żarcia padło by po tygodniu, bo jak wiadomo bez energii długo nie pociągniesz.

ocenił(a) film na 4
Beton_X

Ok nie naskakuj tak ;p . Ale w filmie profesorka wyraznie zaznaczyla ze one sa martwe, bo Gerry mowil o patogenach a ktorych chce uzyc to profesorka sama powiedziala ze na zombie ich sie nie da uzyc bo do tego potrzebny jest wydatny uklad krwionosny a te zombi byly martwe . Oczywiscie nie ma co sie wdawac w dyskusje bo tak jak mowiles to film sf wiec nie ma co sie spodziewac realizmu , no ale takie gafy powinny to pokazac w sposob w miare realistyczny :) . Albo to ja tak sie dopatruje wad ;p

ocenił(a) film na 7
bartek50cent

Dobra ale też w sumie zombiaki tam atakowały żywych ludzi, którzy mogli być zarażeni, czego skutkiem była przemiana. W sensie tak jak skutkiem jednego wirusa jest śmierć, tak tego przemiana. A po przemianie zombiak stał się jednym wielkim chodzącym wirusem dlatego mógł zarażać. Taka wersja według mnie jest dość logiczna :)

ocenił(a) film na 4
vampirek_

W sumie moze byc :)

użytkownik usunięty
Die_by_the_Sword

Podchodzi do sprawy poważnie? Proszę Cię bardzo, jest on naszpikowany absurdami. Nie będę się powtarzał, tu napisałem na ten temat ładne parę zdań: http://www.filmweb.pl/film/World+War+Z-2013-345957/discussion/Absurdy+w+tym+film ie.+SPOILERY%21,2245213