6,6 196 tys. ocen
6,6 10 1 196195
5,5 47 krytyków
World War Z
powrót do forum filmu World War Z
ocenił(a) film na 8
King_Raven

Jak chcesz spojler to ci zaraz wyjaśnię .

kadim_filmweb

Wyjaśnij proszę.

smakosh

Jedna z końcowych scen kiedy to Pitt robi przerwę przy automacie z pepsi.

ocenił(a) film na 4
kadim_filmweb

Jest jeszcze jedna scena w tym filmie, w której widoczna jest pepsi. Moment kiedy Gerry Lane wraz z rodzinką znajduje się przed sklepem spozywczym, w tle widoczna jest reklama pepsi :P

konees1

hehehe powinien zawierać ostrzeżenie: uwaga ten film zawiera lokowanie produktu.

smakosh

Oglądałeś film , a nie pamiętasz ?

kadim_filmweb

W tym sęk, że oglądałem. Automat był rzeczywiście Pepsi, ale puszka, którą się delektował dobre kilka sekund Pitt JUŻ NIE. I owszem - była niebieska z lekkim przejście w czerwień, ale właśnie zwróciło moją uwagę to, że była kompletnie BEZ ŻADNEGO NADRUKU, BEZ ŻADNEGO LOGO. Zwykła goła niebieska puszka. Zbliżenie na nią trwało kilka dobrych sekund. Dziwnie to wyglądało, może producent nie dogadał się z Pepsi w kwestii $. Jeśli ty tego nie zauważyłeś to następnym razem radzę nie przysypiać w kinie. Zaoszczędzi Ci to dziur w fabule/detalach.

Kompletnie nie widzę, więc podstaw, żeby z powodu jednego automatu nazywać film Pepsi World Z.

ocenił(a) film na 10
smakosh

Też liczyłem na Pepsi, a tu puszka jakaś tam ;)

smakosh

To blockbuster dobrze wiedzieli jak produkt zareklamować , to że automat był pepsi , pitt berze parę łyków z tej puszki , zwalnia mechanizm i puszki z tego automatu wsypują się uderzając głośno o podłoże , dźwięk zwabia spragnione ''zombie'' koniec reklamy.

kadim_filmweb

Widzę percepcja kuleje.

smakosh

W przeciwieństwie do ciebie widzę rzeczy takimi jakie są w rzeczywistości przecież to była kryptoreklama panie apercepcjonisto .

kadim_filmweb

To w końcu kryptoreklama czy reklama?

smakosh

Bądź sobie tą ścianą.

smakosh

Cytat " Jeśli ty tego nie zauważyłeś to następnym razem radzę nie przysypiać w kinie. Zaoszczędzi Ci to dziur w fabule/detalach."

To było niegrzeczne. W tym momencie dla mnie skończyła się kulturalna dyskusja. Nie czytam nawet dalej. Nie rozumiem, czemu ludzie muszą na tych forach zawsze się wzajemnie obrażać...

tiglathpileser

Przecież nikt tu z tobą nie dyskutował, ani nie zapraszał do czytania, więc po kiego grzyba się wcinasz ze swoimi mądrościami?

ocenił(a) film na 3
tiglathpileser

I już zostałeś kolego zhejtowany :)

ocenił(a) film na 5
smakosh

Z powodu sceny przy automacie, która mogła spokojnie trwać 5 razy krócej ;) a którą można by wyciąć z filmu i używać jako reklamy, bo dokładnie tak wyglądała. Nie ważne co pił Pitt, bo puszka była niebieska, a poza nią widać było tylko właśnie Pitta i wielki automat z samą Pepsi ;)

ocenił(a) film na 8
kadim_filmweb

OK nie mam nic przeciwko i tak film już obejrzałem

King_Raven

Ja już nie mam ci czego wyjaśniać gdyż to co miałem napisać już napisałem.

ocenił(a) film na 7
TheAmazingPudding

Pitt reklamował pepsi:D

ocenił(a) film na 9
elendil92

No mega reklama Pepsi. Panowie w porównaniu do innych produkcji ten film nie był przesadzony, jeden moment nic więcej. I nawet wypił inny napój więc nie wiem czego tu się czepipć. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
elendil92

Jako fan Coca Coli byłem zniesmaczony reklamą Pepsi.

TheAmazingPudding

W aptece stały prezerwatywy Durex.

ocenił(a) film na 10
Nebulae

Durex World Z :D, coś jeszcze pominięto? Jechał chewroletem chyba czyli Chewrolet world Z.

licho007

Volvo chyba też tam było na początku :)

ocenił(a) film na 10
Filip29

No to tytuł robi się zajebi.....cie długi :)

ocenił(a) film na 6
Nebulae

Ja tutaj o poważnej sprawie piszę , a ty mi tutaj świntuszysz Dórexem.

ocenił(a) film na 7
TheAmazingPudding

Nie no seriooo, to się rzucało w oczy :)

ocenił(a) film na 6
gabrysia994

Wiem , dlatego musiałem o tym napisać!

ocenił(a) film na 7
TheAmazingPudding

No sama właśnie chciałam zrobić taki temat! Ale widzę, że mnie wyprzedziłeś :P

ocenił(a) film na 6
TheAmazingPudding

Rzeczywiście było. Uprzedzenie lokowania produktu by się przydało. Strasznie często też osoby oglądające w kinie śmiały się w drugiej połowie filmu. Co do "dziur w fabule", jeżeli lokowanie produktu było składową fabuły filmu, to nie rozumiem jak ktoś mógł ocenić ten film na 8. Prawdziwy krytyk z Ciebie, zauważyłeś brak napisu pepsi! Gratki.

ocenił(a) film na 7
TheAmazingPudding

Gdybym przed wyjściem do kina nie weszła na filmweba i nie zobaczyłabym tego posta to w ogóle bym nie zwróciła uwagi na pepsi.

TheAmazingPudding

i co z tego? Boli?

ocenił(a) film na 5
mario_suze

Scena była sztucznie przedłużona. Wyglądała po prostu nienaturalnie i to właśnie boli.

ocenił(a) film na 6
mario_suze

i tak i nie

ocenił(a) film na 10
TheAmazingPudding

Scena była normalna. Facio przeszedł jednego brzydala, a przed nim było całe stadko. Generalnie zamiast wypić coś pepsi podobne i porzuć jakiegoś smakowego Durexa ;) mógł zapalić papierosa .. Ale przedział wiekowy zobowiązywał do określonych zachowań :) Puszczenie puszek było czymś w rodzaju rzucenia niedopałka na podłogę i zadeptania końcówką buta. Zombie rzuciły się w tamtą stronę jak kontrolerzy skarbówki na firmę podejrzaną o oszustwa VAT. Ot i cała wielka filozofia, a wy tu kopie o jakieś pierdoły kruszycie. Macie tu drodzy państwo wytłumaczone lekko, łatwo i przyjemnie..