Film bardzo podobny do Jestem legenda. Bardziej dynamiczny przez wiecej lokacji. I tu i tu watek
rodzinny. Film moze sie podobac. I ciekawi nawet przy kolejnej projekcji (sprawdzilem :) Ale czy
lepszy? Mysle ze oba trzymaja poziom i zaciekawia kazdego.
Podobny? Nie powiedzialbym. Jedynie podobne jest to, ze ludkosc wymiera z jakiejs choroby, wirusa. A takto to są dwa inne filmy. W legendzie praktycznie jest sam, rodzina mu umarla, jest juz duzo czasu po wirusie. Za to w Zet wirus sie zaczyna, ma rodzine wiecej akcji przy zombie itp itd.
do I am legend to się nawet nie umywa, a jedyna podobieństwo to scena ze spadającym helikopterem...też mi się skojarzyło z The Last of Us:)
Rezyserzy chyba podlegaja modzie i jesli film o tematyce zombie odniesie sukces podazaja tym tropem. A tu z helikopterem to juz plagiat
Jestem legendą to film kultowy, zasługujący na 9pkt, ten według mnie na 6 choć oceniłem go na 5 ze względu na kilka "zerżniętych" wątków z innych filmów.
racja- Jestem legendą, dla mnie to kultowy film i bardzo dobry. lepszy niż ten, ale ten także mi się podobał, dałam 7kę :)
to ze ludzia sie podoba, nie znaczy ze od razu jest kultowy. z reszta kultowa jest jedynie powiesc "I Am Legend" film jest jedynie jdna z jej interpretacji, do tego dosc srednia. cala wymowe filmu psuje zakonczenie, ktore pierwotnie mialo wygladac inaczej, a w konsekwencji jest niespojne. niestety tak jest jak fajny material przerobisz na komercyjna papke.
World War Z przynajmniej nie ma ambicji byc czym wiecej niz fajnym filmem akcji.