6,6 196 tys. ocen
6,6 10 1 196195
5,5 47 krytyków
World War Z
powrót do forum filmu World War Z

mam pytano jak myślicie co bohaterowie filmu chcieli zdziałać w samolocie zastawiając przejście
walizkami??? :)

ogrod21

Zyskać na czasie przecież to oczywiste.

ogrod21

ta scena mnie rozbawiła

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
paulinx16

A co ty bys zrobila ?:P piszczala ?

Joleke22

siedziała cichutko jak myszka

ocenił(a) film na 6
paulinx16

W sumie to też logiczne ale na dłuższą metę nie przydatne :D

ocenił(a) film na 7
ogrod21

Haha, no to zniszczyło. Ta "barykada" poszła na hita :D

ocenił(a) film na 8
ogrod21

Nie zauważyłeś że żaden zombie ich nie widział wiec chcieli zachować się cicho i zrobić swojego rodzaju zasłone żeby żeden ich nie dostrzegł, nie chodziło im o zrobienie barykady to miała być bardziej zasłona, bo gdyby zombie ich nie dostrzeg tylko sterte walizek nie pchałby się na nią potraktował by to jak ściane i poszedł dalej.

ocenił(a) film na 4
ravne

Zasłona no tak, w końcu między klasami w samolocie nie ma normalnych zasłon! ... a nie są.

ocenił(a) film na 8
Dealric

Troszke pomyślunku.. Co by się stało jeżeli zombie wpadł by na zwykła zasłone pomiedzy klasami, a co jeżeli by wpadł na ściane z walizek ? Zadanie dla Ciebie.

ocenił(a) film na 4
ravne

No zastanówmy się co się stanie z chwiejną piramidą niedopasowanych i niepołączonych ze sobą elementów w momencie gdy wpada w nie rozpędzone 80 kilo (zakładając, że zombie jest przeciętnym nieamerykańskim mężczyzną)...

ocenił(a) film na 8
Dealric

Jak ty byś się czuł w takiej sytuacji z samą zasłonką, a jak z ścianą z walizek ? Ludzie w panice nie myśla logicznie, i próbuja na wszelaki sposób sobie pomóc. Aczkolwiek nie sądze że to było bez sensowne, ponieważ zombie bez celu czy nie goniąc za pożywieniem nie wpada na ściane z impetem tylko uspokajaja się i czeka na impuls który go pobudzi, a taki uspokojony umarlak nie nie rozbije Ci ściany z walizek.

ocenił(a) film na 7
ogrod21

A co powiecie na jedna z ostatnich scen jak na blok 30 piętrowy (tylko zgaduje jego wysokość) zombiaki prawie dostały się na dach wchodząc jeden na drugiego? :) chyba troszkę mocno to przegieli :)

ogrod21

Barykada z walizek, nie jest wcale niczym irracjonalnym, taka mogła wpaść myśl do głowy. Była to raczej dość stresująca sytuacja i robili co mogli. Chociaż nie uważam, że film jest zły, to bardziej zastanawia mnie jazda na skrzypiących rowerach...

ocenił(a) film na 7
andrew_co

A mnie rzucanie granatów w samolocie...