6,6 196 tys. ocen
6,6 10 1 196195
5,5 47 krytyków
World War Z
powrót do forum filmu World War Z

Według mnie
1. TWD
2. RE
3. 28 dni później
4. RE 2/Jestem legendą
5. World War Z
Nie przepadam za tymi komediowymi produkcjami :D

ocenił(a) film na 7
DeadHawk

Dodałbym jeszcze Świt żywych trupów.

ocenił(a) film na 1
DeadHawk

Za filmami o zombie widać też nie przepadasz.

ocenił(a) film na 8
zenek_8

Świetne wnioskowanie może zostać pan prezydentem. Dziękuje za ten jakże świetny i przydatny komentarz i myślę, że jeden taki wystarczy więc proszę serdecznie nie komentować mojego tematu. Nie jest pan tu mile widzany.

ocenił(a) film na 1
DeadHawk

Nie ma za co, polecam się. 4/5 pozycji nie są filmami o zombie.

ocenił(a) film na 8
zenek_8

TWD - "Świat opanowały zombie. Grupka ocalałych szuka bezpiecznego schronienia"

RE "Na terenie tajnego kompleksu badawczego zostaje uwolniony wirus, zamieniający żywe istoty w zombie. Grupa ocalałych stara się wydostać z wrogiego miejsca. "

28 dni później "Groźny wirus wydostał się z brytyjskiego laboratorium. Aby się zarazić wystarczy jedna kropla krwi, zainfekowana osoba w ciągu 12 sekund traci władzę nad umysłem i ciałem i staje się agresywną istotą żądną krwi." Tu możesz jako tako sie przyczepić, jeżeli tak już to lubisz robić cwaniaku.

RE 2 "o sukcesie, jaki odniósł "Resident Evil", przyszła kolej na drugi odcinek przygód agentki walczącej z zombie"

Jestem legendą "Tajemniczy wirus wymordował lub zamienił w krwiożercze bestie prawie całą ludzkość." Tu w sumie nawet moge się zgodzić, ale i tak bliżej do zombie niż czegoś innego.

World War Z "Pracownicy ONZ starają się powstrzymać pandemię zombie, która zagraża istnieniu ludzkiej rasy."

Jak już jesteś taki dokładny pierw naucz się liczyć bo nie /5 tylko /6, wiem, że do 6 nie jest tak łatwo ale powinieneś jakoś sobie poradzić. Wychodzi 4,5/6. Geniuszu idź być idiotą gdzie indziej, jak już wcześniej wspomniałem, dziękuje za komentarz i nie proszę o więcej. Dobranoc Zeniu :)

ocenił(a) film na 1
DeadHawk

Dobrze, wyszło na twoje. Nie znam się. Idę się pociąć grzankom z dżemem.

ocenił(a) film na 8
zenek_8

Założyłem prosty temat, w którym oczekiwałem sugestii innych użytkowników tego forum co do rankingu. Lecz otrzymałem zwykłe mało zabawne i nieprzemyślane hejty. Nie wiem w jakim celu to robicie ale jak już chcecie to chociaż się postarajcie, bo wasze teorie i słowa nie mają najmniejszego sensu. Hejt dla hejtu nic więcej.

ocenił(a) film na 1
DeadHawk

To ci napisałem sugestię, ze 4/5 nie są filmami o zombie. Ok, 5/6, bo Jestem Legendą nie zauważyłem, ale to tez nie jest film o zombie. Chciałeś sugestie masz sugestie, gdzie tu hejt? Po tej liście po prostu widac, że nie jesteś fanem filmów o zombie.

ocenił(a) film na 8
zenek_8

Słowa skierowane aby w jakiś sposób mi umniejszyć są hejtem. Poza tym twój komentarz nie wnosi nic do tematu. Nie jestem fanem filmów komediowych o zombie - z tym bym się zgodził zresztą to napisałem :) Nie przepadam za komediami i mam takie prawo, lecz nigdy nie umniejszam osobom, komedie lubującymi.

DeadHawk

Zaraz,zaraz...Jestem legendą to absolutnie nie jest film o zombie no chyba że do filmów o zombie zaliczymy wszystkie o wampirach (co by było głupie) P.S zdanie jest chuj..we ale nie wiem jak to prościej napisać.
Zamiast 28 dni, ciekawsze było 28 tygodniu później. Całkiem dobra koncepcja.
RE-tylko 1,każdy następny to już spadek.
Pominąłeś 2 moim zdaniem dość dobre- świt żywych trupów oraz martwe zło. A w kategorii seriali jest jeszcze In The Flesh

ocenił(a) film na 8
m_m1902

No tak Jestem legendą to był mój błąd, oglądałem dosyć dawno, ale chodzi mi o to, że jest tam jakiś ocalały, i poprzez ugryzienie ludzie zamieniają się w coś tam. Teraz rzeczywiście sobie przypominam, że to były wampiry, bo wychodziły tylko w nocy. Martwego zła jeszcze nie oglądałem. Natomiast świt żywych trupów jakoś mi nie podszedł, szczególnie gra aktorska.

ocenił(a) film na 10
zenek_8

Film jest spoko , dobrze powiedział ten aktor filmu, ze tylko przetrwają te osoby co przemieszają się z miejsca na miejsce, życie to ruch , potem za pomocą taśmy zakleił nóż do karabinu i gazetę zakleił się dookoła ręki . Uważam ze film jest dobry, nie rozumiem waszej krytyki , pewne niedojrzałe dzieci które w wieku szkolnym nie mają jeszcze logicznego rozumu krytykują ten film .

ocenił(a) film na 5
zenek_8

stare residenty jeszcze były o zombie.... jestem legendą faktycznie nie. Ale jestem cholernie ciekaw jakie filmy wg Ciebie są o zombie?

ocenił(a) film na 8
DeadHawk

Jeszcze Rec i stare coś tam żywych trupów :)

ocenił(a) film na 8
simon3333

Rec rzeczywiście też jest dobrym filmem, zapomniałem o nim.

użytkownik usunięty
DeadHawk

o zombie wszystki sa komediowe

ocenił(a) film na 8

Jeżeli dramaty rodzinne i śmierć dużej ilości ludzi są dla pana komedią, to śmieszne życie musi pan wieść ;D

ocenił(a) film na 6
DeadHawk

Dramaty rodzinne? Zaszalałeś.

ocenił(a) film na 8
Bejts

Choćby motyw chłopca, który stracił całą rodzinę i pomógł głównemu bohaterowi. Rzeczywiście zaszalałem przecież co to stracić w takim wieku rodzinke. Na luzie trzeba co nie ziomuś.

ocenił(a) film na 6
DeadHawk

Tia. Stracił rodzinę i nic. Bradek Pittek się nim zaopiekował, w ostatniej chwili wskoczyli na helikopter i na stateczek i żyli długo i szczęśliwie.
DRAMATYCZNE JAK CHOLERA

ocenił(a) film na 8
Bejts

"Stracił rodzinę i nic" taaaaaa :0 " żyli długo i szczęśliwie. " niezrozumiana końcówka, musisz się bardziej wysilić (lub zamilknąć na wieki) , aby udowodnić, iż zaszalałem na razie dajesz popis bezmyślnego klepania w klawiaturę.

ocenił(a) film na 6
DeadHawk

Czyżby ktoś płakał na World War Z? Filmie dla dzieci, który ma najgorszej rozpisane sceny wyciskające łzy na śwecie? Pradziwego dramatu w życiu nie widziałeś.

ocenił(a) film na 8
Bejts

Proszę wskazać w którym momencie wskazałem na to, iż na tym filmie ma się płakać. Nie zgodziłem się tylko z tym, iż jest on komedią, bo może poza 1 głupią sceną (samobójstwo), ten film raczej nie powinien śmieszyć. Dlaczego odnosisz się do dramatów to jest film akcji nie ma nic wspólnego z dramatem. Zapomniałem chyba wspomnieć, że dramat rodzinny nie występuje tylko w DRAMATACH, za co serdecznie przepraszam. Prawdziwe dramaty chyba widziałem ale co ja tam wiem. Jeżeli według Ciebie sceny "dramatyczne" są źle przedstawione, to ja nie mam z tym żadnego problemu, ale nie widzę celu pisania tego tu, w temacie o RANKINGU FILMÓW ZOMBIE (no może niektóre takimi nie są, co udowodnił nam wyżej pewien kolega, ale są utrzymane w bardzo podobnej koncepcji przez co ja uznaje je za możliwe do porównania). Jest wiele tematów odnośnie tego jak się film spodobał, plusy minusy itp itd, może tam się skieruj. Jeżeli miałbym ochotę podyskutować, to założyłbym inny temat :)

ocenił(a) film na 10
DeadHawk

film jest spoko , nie widzę powodu do krytyki filmu, nawet z tym wirusem może być tak samo, głównie jest tak ze nieletnie dzieci mylą się ,jeszcze porządne filmy krytykują i mówią ze w realu nie mógłby powstać zombie i tutaj mylą się , taka sama tragedia z wirusem może trafić się w realu, tak samo jak jest choroba dzikich krów .

ocenił(a) film na 7
DeadHawk

1) Resident Evil
2) Jestem Legendą
3) World War Z
4 ) Resident Evil 3
5) 28 dni później