Film: USA ratują świat przed falą zombii
Rzeczywistość: USA napadają na Syrię, co prawdopodobnie zapoczątkuje III wojnę światową, co nie jest dobrą nowiną dla świata
Film: Izrael postawił wielki mur który ma chronić przed zombii
Rzeczywistość: Izrael stawia wielki mur aby izolować palestyńczyków od siebie i przy okazji bezprawnie zajmować ich ziemie
Śmieszne słowa były agenta mossadu o Palestyńczykach wpuszczanych za mur: "jeden uratowany, to jeden zombi mniej". W rzeczywistości bardziej by pasował cytat: "jedna kula, to jeden zombi mniej" i obok poligon egzekucyjny.
To nie jest film dokumentalny, co więcej jest to film sci-fi więc pod żadnym pozorem nie możesz go porównywać z rzeczywistością. Musze Cię zasmucić bo prawdopodobnie żaden film nie zaspokoi Twoich potrzeb. Zresztą jak możesz o filmie [horror,akcja,sci-fi] pisać coś o polityce no zlituj się. Krytyka dla samej krytyki, typowo, znajdź coś lepszego jeżeli chcesz film zjechać z błotem, bo akurat ta produkcja wyszła dobrze.
Wiem, wiem ... i w dużej mierze masz rację. Po prostu mnie irytują niektóre obrazy przekazywane przez filmy. Poza tym film spoko, jeśli nie uwzględni się że to n-ty film o zombi.
jak ci nie pasi to po ktorej stonie zyjesz to wypad do putina, łukaszenki albo kim dzong una (czy jak mu tam)
lewacki abnegacie
To Polska jest po jakieś stronie?
A tak na marginesie, kiedy ostatnio spotkałeś lewaka który krytykowałby Izrael :P?
jestes glupia ignorancka piczką ktora zyje w "bezpiecznym" swiecie i wyglasza swoje madrosci jakie to usa jest zle i ble, jak pisalem wczesniej wypad do rosjii, arabow, lub do korei polnocnej jesli nie pasują ci nasze wartosci kanapowy rewolucjonisto