6,6 196 tys. ocen
6,6 10 1 196182
5,5 47 krytyków
World War Z
powrót do forum filmu World War Z

No nie za dobrze... Ładny trailer, i w sumie to wszystko co warto zobaczyć. Film nie zachwyca, chaotyczne sceny akcji od których można dostać oczopląsu, kilka ciekawych ujęć lotu ptaka`, ale jakby wszystko już widzieliśmy. Książki nie czytałem, ale historia w filmie wydaje się dość prostolinijnie podążać z punktu A do punktu B, trochę tu, trochę tam, ale nic konkretnego. Brad Pitt także jakby od niechcenia odgrywa swoją rolę, całość trochę na silę wydłużona patetycznymi scenami z życia rodziny Lane, które momentami przypominają połączenie `Przeminęło z wiatrem` z `Rodziną Adamsów`. Choć film ma swoje plusy, geograficzne przede wszystkim, trochę to za mało na hit roku.

ocenił(a) film na 5
Nonx

Jeśli oglądałeś również "Jestem legendą" czy możesz porównać te dwie pozycje? Przyznam, że jak na tego rodzaju film czas spędzony na obejrzenie "Jestem..." nie był zmarnowany Oczywiście nie ma co nawet próbować wymieniać ilość niedorzeczności i absurdów w tego typu produkcjach ale ten film jak dla mnie miał coś w sobie Może przez to że przez sporą część tego filmu główny bohater był sam i dlatego nie było w nim infantylnych dialogów rozbuchanych histerycznych zdarzeń oraz desperacko patetycznej papki itp Do tego muzyka Boba M. W mojej punktacji zasłużył na mocne 6 ;) Myślę że mogę polegać na Twojej opinii czy warto spędzić czas na tym w kinie ;)

ocenił(a) film na 4
piopio

Patrząc na "Jestem legendą" z biegiem czasu wydaje się nawet fajny, czego obawiam się nie będzie można powiedzieć o "WWZ"... No ale to tylko moja opinia. Osobiście lubię popatrzeć na apokaliptyczne wizje filmowców, nawet te słabsze, niestety "WWZ" nie daje nam ani szczypty tego co chociażby"28 dni/tygodni później", ba, czy taki "Dzień Niepodległości". Sam wybrałem się do kina zachęcony trailerem, aczkolwiek po seansie (i to nie tylko ja) zamiar miałem zawracać innych z tabliczka `NIE ! DLA World War Z !!`. Oczywiście każdy ma wolny wybór, ale jeśli będziemy płacić za takie filmy (sam nie jestem dumny że to zrobiłem), to nie ma się co spodziewać żadnej poprawy w tym kierunku, lecz jeśli Hollywood straci trochę kasy, przestaną wciskać nam takie pseudo hity... Osobiście polecam poczekać i zrzucić się na osiedlu na DVD :)

ocenił(a) film na 5
Nonx

No dzięki W takim razie zaufam i obejrzę go sobie za darmoszkę w domu (ekran mam duży głośniki też surrandują;) Co do "28 dni..." też fajna pozycja "Dzień Niepodległości" - do tego mam z różnych powodów sentyment a także moim zdanie ratuje go niewątpliwy humor Pozdrawiam i dzięki