6,6 196 tys. ocen
6,6 10 1 196203
5,5 47 krytyków
World War Z
powrót do forum filmu World War Z

po prostu chciałoby się powiedzieć....ile można???? Oczywiście sposób przedstawienia zagrożenia, epidemii i związanej z nią paniki wypadł przekonująco...ale ale to wszystko po prostu wszystko JUŻ BYŁO!! 28 dni i tygodni..później,Resident Evil, Rec,Grindhouse a wcześniej..świty, dnie i noce,,,,żywych trupów właściwie też..przychodzi na myśl:Jestem Legendą...mający korzenie w latach 50 tych..Tyle tylko, że teraz doczekało się jeszcze większej widowiskowej oprawy.
skąd pochodzi to streszczenie:"Tajemniczy wirus wymordował lub zamienił w krwiożercze bestie prawie całą ludzkość. Samotny naukowiec poszukuje szczepionki, by odwrócić mutację." - ktoś mógłby powiedzieć WORLD WAR Z....

Temat Zombie zaczyna odbijać się czkawką, brak pomysłów to już znak firmowy Hollywood. Jak już zobaczyłem Lincolna walczącego z Zombie....powiedziałem sobie...to KONIEC okazuje się , że nie...kino stacza się dalej

ocenił(a) film na 5
zeps

zgadzam się w 100% ...

ocenił(a) film na 8
zeps

Nie każdy film musi wnosić coś nowego. Od komedii romantycznych też oczekujesz innowacji?
Ja np. uwielbiam motyw zombie i epidemiologicznej apokalipsy i film spełnił moje oczekiwania w 100%. Oczywiście technicznie zrealizowany doskonale jak na Holywood przystało, ale gra aktorska zaskoczyła moim zdaniem na plus oraz świetnie dobrana muzyka. Jak dla mnie doskonały film w swoim gatunku.

Podam jeszcze tylko jeden kontrprzykład: film Splice (polski tytuł: Istota). Film niby oferujący coś nowego, ale w wykonaniu takie dno, jakie rzadko mamy okazję oglądać, nawet w czasach współczesnej pop kultury. Dlatego wolę zdecydowanie oklepany temat, ale za to porządnie wykonany zapewniający przynajmniej dobrą rozrywkę. Oczywiście dla fanów gatunku:) Ja np komedii romantycznych nie oglądam bo nie lubię :)