Wrony

Die Krähen
2006
3,5 300  ocen
3,5 10 1 300
Wrony
powrót do forum filmu Wrony

Średniak

ocenił(a) film na 5

Nie zgodzę się z negatywnymi opiniami, których w tematach poniżej widać mnóstwo. Co prawda film nie jest z najwyższej półki. Widać to od pierwszych minut. Mimo to oglądało mi się całkiem fajnie. Czego oczekujecie od produkcji telewizyjnej? Masy efektów, znanych aktorów tu nie znajdziecie, ale trzeba się z tym liczyć. Pomysł sam w sobie wcale nienajgorszy. Pewnie jeszcze dużo nie widziałem, ale ostatni annimal attack z zabójczymi ptakami, który miałem okazję obejrzeć to "Ptaki" Hitchcock'a. "Krähen, Die" są jak dla mnie sprawnie wykonaną produkcją. Błędów oczywiście można tu się doszukiwać (zresztą jak w każdym filmie). Mnie to nie zniechęciło i przymykając oko na niektóre sytuacje seans sprawił mi sporo radości. 5/10

ocenił(a) film na 2
_ARMIN_

Widziałem sporo tej klasy filmów, i niestety ten nawet na tle innych tego typu produkcji prezentuje się marnie. Fabuła niemal skopiowana z Ptaków (doszedł modny ostatnimi czasy motyw ingerencji w geny), oczywiście o 10 klas gorzej zrealizowana. Dłużyzny niemiłosierne, beznadziejne dialogi, drewniane aktorstwo. Zero napięcia czy jakiejkolwiek grozy, dźwięki wydawane przez ptaki mające chyba w zamyśle reżysera budzić niepokój, tu jedynie mogły śmieszyć. Że o wronach przebijających dziobami drewniane drzwi czy samych otwierających sobie klatki nawet nie wspomnę. Są filmy tak złe, że aż dobre, jednak ten jest tylko zły;) Oczywiście to moja opinia.

ocenił(a) film na 5
SonOfAPlunder

Każdy ma prawo pisać co myśli. Takie odpowiedzi szanuję. Pozdrawiam