Wrony

Die Krähen
2006
3,5 300  ocen
3,5 10 1 300
Wrony
powrót do forum filmu Wrony

Polecam wszystkim miłośnikom niemieckiego kina grozy;)To niedopuszczalne, by takie arcydzieło
miało tylko jedną ocenę:)

ocenił(a) film na 10
SonOfAPlunder

Już ma dwie. Dałem dychę w ciemno tj. po 0,0001 za każdą wronę na ekranie :)

ocenił(a) film na 2
salat

Hmm..jeśli teraz i ja dam dychę, to ten majstersztyk niemieckiej i swiatowej kinematografii będzie miał chyba najwyższą średnią na filmwebie...oj, korci;>

salat

to na pewno nie są wrony :) wyglądają bardziej jak kruki

ocenił(a) film na 3
SonOfAPlunder

Oglądam właśnie, ale jako tło, zobaczymy, co z tego będzie.

ocenił(a) film na 4
SonOfAPlunder

Zapowiada się pasjonująco ;)

Raku1950HKS

świetny film, wlasnie ogladam, jak nie zepsuja koncowki to bedzie 10!

ocenił(a) film na 3
dziubasek00

Bez popadania w taki optymizm, chyba że lubisz bardzo takie kino to nikt 10 Ci nie broni ;)

semiconductor13

nie no zarty, "ogladam" to uszami, bo na kompie siedze i z tego co slysze, to straszny shit;p

ocenił(a) film na 3
dziubasek00

To podobnie jak ja. Ok koniec. 3? 4?

ocenił(a) film na 5
dziubasek00

Smiać mi się chce z takich osób. "Oglądanie uszami"? Co to ma być? Jak coś chcesz ten film opluwać to obejrzyj go najpierw, a nie "przesłuchaj".

_ARMIN_

to sie smiej, jakby bylo dobre to bym zwrocil wzrok w strone telewizora, ale jak widac nie bylo takiej potrzeby

ocenił(a) film na 3
SonOfAPlunder

Strasznie nudne, ale jakoś przez to przebrnęłam (czyli przegadałam).
A akcja pod koniec filmu, w tej furgonetce mnie powaliła - te wrony takie zdolne, że nawet drzwi za sobą zamknęły ;)

ocenił(a) film na 2
SonOfAPlunder

Po obejrzeniu z czystym sumieniem daje 2/10. Gdyby nie ostatnia, ładna pod względem wizualnym (i tylko tym) scena (samochód pośród wron) byłoby 1;) Innych zalet filmu nie dostrzegam.

ocenił(a) film na 2
SonOfAPlunder

Akcja toczyła się w niesamowicie wolnym tempie a fabuła to niemiecki majstersztyk:) Z czystym sumieniem 2/10.
Na szczęście w międzyczasie na TVN7 leciało akurat "Dwóch i pół" z Aschtonem.

ocenił(a) film na 3
SonOfAPlunder

oglądałam wczoraj na tvn, ale nie wytrzymałam do końca. wyłączyłam, bo myślałam, że umrę z nudów..
może mi ktoś powiedzieć co się działo dalej po tym jak już znaleźli tego gościa co zabrał te gniazda? ;D

ocenił(a) film na 2
Joasia_1996

A więc główna bohaterka idzie do domu wdowy po prof. Nowaku, tam zakrada się do laboratorium w piwnicy i odkrywa, że profesor prowadził badania nad inteligencją wron i coś im dawał, przez co stawały się też bardziej agresywne. Władze decydują się pozabijać wszystkie wrony, jednak ta blondynka naciska, by wyłapać tylko te, które hodował profesor (z obrączkami). Potem ta babka i jej mąż oglądają kasety z badań profesora i po dźwięku pociągu lokalizują jego główne laboratorium. Tam odkrywają, że umiał on przywoływać swoje wrony sygnałami świetlnymi i tak je wytresował. Wtedy przychodzi ten łysy profesor z którym wcześniej rozmawiała bohaterka, okazuje się, że to on zabił Nowaka a wcześniej zmuszał go do pracy nad ptakami. Jednak mąż blondynki go obezwładnia, po czym jadą furgonetką z reflektorem w kierunku stada wron. Tam nadają sygnały świetlne, wrony siadają na ziemi, po czym tylko te wytresowane wsiadają do furgonetki. Oni je zamykają w klatkach. Potem jest akcja jakiś rok później, gdy mają już dziecko, a następnie jest ujęcie na tę stodołę gdzie się wrony gnieździły, i tam siedzi jeszcze jedna wrona z obrączką wysiaduje jaja;) Zawiłe tłumaczenie ale jak inaczej opowiedzieć tak wyrafinowany film:)

ocenił(a) film na 2
SonOfAPlunder

to byly UBERWRONY SS:D a tak na serio to oni na serio maja problem z tymi ptakami: http://www.fakt.pl/Agresywne-wrony-atakuja-Niemcow,artykuly,73268,1.html

ocenił(a) film na 2
LUFTWAFFE

To znaczy, że oglądaliśmy wczoraj film dokumentalny?;) Ale nawet jak na taki, akcja nie była zbyt wartka:)