Polecam wszystkim miłośnikom niemieckiego kina grozy;)To niedopuszczalne, by takie arcydzieło
miało tylko jedną ocenę:)
Hmm..jeśli teraz i ja dam dychę, to ten majstersztyk niemieckiej i swiatowej kinematografii będzie miał chyba najwyższą średnią na filmwebie...oj, korci;>
Bez popadania w taki optymizm, chyba że lubisz bardzo takie kino to nikt 10 Ci nie broni ;)
Smiać mi się chce z takich osób. "Oglądanie uszami"? Co to ma być? Jak coś chcesz ten film opluwać to obejrzyj go najpierw, a nie "przesłuchaj".
to sie smiej, jakby bylo dobre to bym zwrocil wzrok w strone telewizora, ale jak widac nie bylo takiej potrzeby
Strasznie nudne, ale jakoś przez to przebrnęłam (czyli przegadałam).
A akcja pod koniec filmu, w tej furgonetce mnie powaliła - te wrony takie zdolne, że nawet drzwi za sobą zamknęły ;)
Po obejrzeniu z czystym sumieniem daje 2/10. Gdyby nie ostatnia, ładna pod względem wizualnym (i tylko tym) scena (samochód pośród wron) byłoby 1;) Innych zalet filmu nie dostrzegam.
Akcja toczyła się w niesamowicie wolnym tempie a fabuła to niemiecki majstersztyk:) Z czystym sumieniem 2/10.
Na szczęście w międzyczasie na TVN7 leciało akurat "Dwóch i pół" z Aschtonem.
oglądałam wczoraj na tvn, ale nie wytrzymałam do końca. wyłączyłam, bo myślałam, że umrę z nudów..
może mi ktoś powiedzieć co się działo dalej po tym jak już znaleźli tego gościa co zabrał te gniazda? ;D
A więc główna bohaterka idzie do domu wdowy po prof. Nowaku, tam zakrada się do laboratorium w piwnicy i odkrywa, że profesor prowadził badania nad inteligencją wron i coś im dawał, przez co stawały się też bardziej agresywne. Władze decydują się pozabijać wszystkie wrony, jednak ta blondynka naciska, by wyłapać tylko te, które hodował profesor (z obrączkami). Potem ta babka i jej mąż oglądają kasety z badań profesora i po dźwięku pociągu lokalizują jego główne laboratorium. Tam odkrywają, że umiał on przywoływać swoje wrony sygnałami świetlnymi i tak je wytresował. Wtedy przychodzi ten łysy profesor z którym wcześniej rozmawiała bohaterka, okazuje się, że to on zabił Nowaka a wcześniej zmuszał go do pracy nad ptakami. Jednak mąż blondynki go obezwładnia, po czym jadą furgonetką z reflektorem w kierunku stada wron. Tam nadają sygnały świetlne, wrony siadają na ziemi, po czym tylko te wytresowane wsiadają do furgonetki. Oni je zamykają w klatkach. Potem jest akcja jakiś rok później, gdy mają już dziecko, a następnie jest ujęcie na tę stodołę gdzie się wrony gnieździły, i tam siedzi jeszcze jedna wrona z obrączką wysiaduje jaja;) Zawiłe tłumaczenie ale jak inaczej opowiedzieć tak wyrafinowany film:)
to byly UBERWRONY SS:D a tak na serio to oni na serio maja problem z tymi ptakami: http://www.fakt.pl/Agresywne-wrony-atakuja-Niemcow,artykuly,73268,1.html