PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=231725}
7,1 197 tys. ocen
7,1 10 1 196911
7,4 61 krytyków
Wszyscy jesteśmy Chrystusami
powrót do forum filmu Wszyscy jesteśmy Chrystusami

Naprawde szkoda czasu na ten film juz dawno nie widziałem takiego bezdennego filmu.

ocenił(a) film na 8
Szczepan_6

Bez urazy gościu, ale nie wiesz co piszesz. Przeżyłem podobne sytuacje, jakie miały miejsce w tym filmie.To jest jeden z niewielu filmów, który w tak wstrząsający sposób ukazuje problem alkoholizmu w rodzinie. Porównywanie męki alkoholika do etapów Drogi Krzyżowej Jezusa jest jak najbardziej trafne. Mną ten film wstrząsnął niesamowicie, i na pewno nie jest on bezdenny jak napisałeś. Film ten podobnie jak "Dzień Świra" jest pełen inteligentnych metafor i przenośni. Jak dla mnie zasłużone 10/10.

Geralt90

Geralt dobrze mówi a ty Szczepan_6 skup sie lepiej na filmach z Seagalem.

Disco_Destroyer

heh, gokładnie.
Dla mnie najlepszy polski film wszech czasów.

ocenił(a) film na 10
sinol

No..nic dodać nic ująć-dla wielu osób obejrzenie tego filmu dało punkt zwrotny w życiu-nawet ci, którzy nie mieli do czynienia z takim problemem powinni się wczuć,więc nie wiem o co ci chodzi??Poza tym świetna komedia

ocenił(a) film na 8
chrapchrap

No bez przesady - komedia to to nie jest...
Dający do myslenia, metaforyczny, sądzę że mogliby go w liceach pokazywać zamiast tych pedagogicznych staroci o szkodliwości alkoholizmu ;]

maqoto

Komedia trochę też. Jednak to wszystko po to by dodać właśnie uroku tej ironii. Wiadomka, że to w zasadzie dramat przez wielkie D

Szczepan_6

No Szczepuś. Komentarze do Twojego opisu mowia same za siebie