PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=231725}
7,1 197 tys. ocen
7,1 10 1 196911
7,4 61 krytyków
Wszyscy jesteśmy Chrystusami
powrót do forum filmu Wszyscy jesteśmy Chrystusami

film kompletnie nie zrobił na mnie wrażenia.. temat powszechnie znany i od razu widac ,że zbyt trudny dla Koterskiego. Film wbrew pozorom bardzo płytki...

mrech

Po prostu nie rozumiesz tego filmu. Dla mnie to najlepszy polski film wszech czasów.

ocenił(a) film na 8
sinol

Ja bym tak nie przesadzał. Film rzeczywiście świetny i daje do myślenia,a le produkcji takich jak: "Sami Swoi", "Nie Ma Mocnych", "Jak rozpętałem 2 wojnę światową" i kilku innych nie pobije. Moja ocena to 8/10 ale najlepszym polskim filmem wszech czasów na pewno nie jest :)

ocenił(a) film na 10
LukiSacz

A właśnie,że jest-dla wielu osób:)
Słaby,przereklamowany???Właśnie więcej takich filmów powinno być-dało by do myślenia tym co niszczą życie bliskich i nie tylko

LukiSacz

"Sami Swoi" i "Jak rozpętałem..." to dobre filmy ale nie dorastają do pięt omawianemu filmowi. Poza tym komedie do dramatu porównujesz? Słabe przykłady podałeś. Są znacznie lepsze filmy z klasyki. "sami Swoi"...toś dowalił.
Więcej takich filmów jak "WJC"trzeba żeby ludzie zaczęli je doceniać.

ocenił(a) film na 8
sinol

widocznie zdecydowanie za trudny dla ciebie. Okreslenie tego filmu jako plytki graniczy z profanacja.. Wybitny, nietuzinkowy i według mnie troche niedoceniony obraz, mysle tu zarowno o WJC jak i DŚ