PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10040147}

Wszystkie imiona Boga

Todos los nombres de Dios
2023
5,7 662  oceny
5,7 10 1 662
Wszystkie imiona Boga
powrót do forum filmu Wszystkie imiona Boga

nic tu sie nie zgadza

użytkownik usunięty

gosc bedacy taksowkarzem ale stac go na latanie samolotem w te i wefte do domu, do przestronnego samochodu laduje jednego rannego zamiast 4 gdzie za 10 minut na miejscu beda wszystkie sluzby. zna miasto ale zamiat jechac do najblizszego domu i zglosic sluzba jedzie bez celu przez pustkowie i nie staje gdy zasypia nad kierownica. dobroduszni terrorysci albo sledzacy swoje dokonania w telewizji, jednak majacy shakowane dane o agentach rzadowych :), natykajacy sie przez przypadek na siebie albo bedacy jasnowidzami. nieudolne sluzby ktore nigdy nie strzelaja nawet w nogi i pozwalaja 2 dzieciakom po prostu wyniesc fanty z miejsca oblawy bo przeciez cywile tak sobie beztrosko plasaja w miejscu akcji antyterrorystycznej. gowniarze w markowych ciuchach interesujacy sie komorka za kilkadziesiat zlotych i dzwoniacy do wlasciciela i tak mozna by dlugo....

ocenił(a) film na 7

Ale żeś się rozpisał jak Tusk o 100 konkretach. :⁠-⁠D A tak na poważniej, to tylko film, nie przeżywaj.

użytkownik usunięty
skibaa10

film jak film choc wiecej sie spodziewalem po kinie hiszpanskim i po tym aktorze. scenariusz jest dziurawy jak durszlag i tylko to wyluszczam. nie wiem czy przy tym przezywam czy nie kwestia interpretacji slowa pisanego. nie mniej do tego to forum zostalo stworzone i lepiej robic cos z sercem niz beznamietnie. Tusk ma przynajmniej konkrety, mniejsza o to ze niektore nierealne. kaczka ma swja wlasna rzeczywistosc, zero szacunku do innych i opowiada same klamstwa. to ja juz wole te konkrety z czesciowym pokryciem.

buahahaha, faktycznie emocje - jakby podawał/a sobie TVN dożylnie.... :)

użytkownik usunięty
Creep_7

tvn tez uprawia propagande w druga strone. jak sie upra na jeden temat to tez sa mega meczacy. jak ich kupi mol czy inne wegierskie badziewie to moze zmienia spiewke :), zobaczymy.

ocenił(a) film na 7

"gosc bedacy taksowkarzem ale stac go na latanie samolotem w te i wefte do domu,"
co ma jedno wspólnego z drugim? taksówkarz to patus bez pieniędzy? I gdzie on latał samolotem w te i wefte do domu?
"do przestronnego samochodu laduje jednego rannego zamiast 4 gdzie za 10 minut na miejscu beda wszystkie sluzby."
Zwykła 5 osobówka, człowiek w stresie pod wpływem adrenaliny przypadkowo trafia na jednego z ocalałych i chce mu pomóc. Jak ma 4 osoby na raz chwycić? Skąd ma wiedzieć, że za 10 minut będą wszystkie służby? Przypominam stres, adrenalina.
"zna miasto ale zamiat jechac do najblizszego domu i zglosic sluzba jedzie bez celu przez pustkowie i nie staje gdy zasypia nad kierownica."
to fajnie, że w zagrożeniu życia z pistoletem przy skroni i bombami ma jechać do najbliższego domu, tak samo ze stawaniem jak masz pasażera, który ci grozi. Nie wiem gdzie tu widzisz brak celu.
"dobroduszni terrorysci albo sledzacy swoje dokonania w telewizji, jednak majacy shakowane dane o agentach rzadowych :), natykajacy sie przez przypadek na siebie albo bedacy jasnowidzami."
Jaki przypadek przy lokalizacji? posiadanie danych nie ma nic wspólnego ze śledzemiem w telewizji tu dochodzi dużo więcej czynników związanych z bezpieczeństwem i nie tylko.
"nieudolne sluzby ktore nigdy nie strzelaja nawet w nogi i pozwalaja 2 dzieciakom po prostu wyniesc fanty z miejsca oblawy bo przeciez cywile tak sobie beztrosko plasaja w miejscu akcji antyterrorystycznej."
Przyjmij się do policji albo innych służb i strzelaj sobie w nogi, a nie nie dasz rady. Tak cywile byli na mieście, nie w miejscu akcji terrorystycznej. To akcja przyszła do nich nie oni do akcji. Nikt nie ma oczu dookoła głowy, nikt nie widział, że komórka wypadła. Było jedno wielkie zamieszanie.
"gowniarze w markowych ciuchach interesujacy sie komorka za kilkadziesiat zlotych i dzwoniacy do wlasciciela"
Jak myślisz, że tylko bezdomni w ciuchach z pck kradną to się obudź. Po drugie właśnie gówniarze to słowo klucz.
i tak mozna by dlugo....
1990 w nicku to na pewno nie rocznik twojego urodzenia bo twój komentarz jest typowym komentarzem pokolenia tiktoka, które nie rozumie treści, którą konsumuje i trzeba wszystko dokładnie wytłumaczyć. Przykro się na to patrzy.

użytkownik usunięty
dj_lewy

kompletnie nie trafiles z pokoleniem, wiekiem i z cala reszta rowniez. od kiedy poza tym wiek jest wykladnikiem inteligencji. jak ktos sie glupi urodzil glupi umrze i bedzie glupi za mlodu jak i na starosc. miedzy patolem a kims kogo nie stac na regularne przeloty samolotem jest jakas wiekszosc spoleczenstwa kolego. gosc byl w oplakanym stanie jak wsiadl do taksy wiec chyba Ty nie rozumiesz na co patrzysz. lokalizator niby kuzwa gdzie mial w zoladku czy w du... przeciez on mial zginac jak dobry koziol ofiarny a fakt ze zdygal i nie zginal sprawialo ze byl lizna koncowka. ze wszyscy wszystko kradna to wiem a im kto bogatszy tym bardziej nawet ale naprawde nie sadze zeby dzieciaki ktore znaja sie na sprzecie bo go dostaja zamiast hrzechotki do kolyski sie polasily na taki zlom. jak jest odciety perymetr to sie cywili nie wpuszcza i nie wypuszcza a juz napewno nie z fantami stanowiacymi dowody.

ocenił(a) film na 7

Teraz już mam pewność, że nie oglądałaś tego filmu albo go nie zrozumiałaś. Nadal nie mam pojęcia skąd wzięłaś latanie samolotem. Ale tak kierowcę taksówki w Hiszpani spokojnie było by na to stać. On nie przyleciał na lotnisko, on tam zawoził kogoś jako taksówkarz. Był w opłakanym stanie bo kończył nocną zmianę a to było jego ostatnie zlecenie. Jest scena w filmie gdzie temu "szefowi" terrorystów pokazuje się lokalizacja taksówkarza i tego zbiega. Dzieciaki urwisy robią różne głupoty, ta scena jest logiczna i spójna. To nie był odcięty perymetr, to było zupełnie inne miejsce wyjaśnione fabularnie w filmie. Proszę skończ i nie pogrążaj się dalej albo nie wypowiadaj się na temat filmów, które oglądasz pół okiem robiąc coś innego w między czasie.

użytkownik usunięty
dj_lewy

wyjasniajmy swoje racje i odbior filmu nie mam nic przeciwko ale to i tak nie zmieni naszej oceny. dla mnie to malo wiarygodne wszystko i nudne bylo. w miescie jest monitoring i zaraz masz patrol na karku , bomber byl ranny i zastrzelic taksiarza nie mogl bo co by dalej zrobil. lokalizacji nie przyuwazylem. a terrorysci zazwyczaj wysylaja aniola stroza zeby nadzorowal i interweniowal z oddali a nie tak jak to jest pokazane wiec chyba slabo konsultowali ten film z ekspertami. ten aktor jest ok ale gra we wszystkim i wiadomo raz w czyms dobrym raz slabym.

użytkownik usunięty
dj_lewy

film ogladalem ale jak mnie nie wciagnal moglem przykimac jak taksiarz :)

użytkownik usunięty
dj_lewy

mlode pokolenie to temat rzeka. przykro sie na nie patrzy to fakt ale byc moze nasi rodzice tak samo patrzyli na nas. zakladanie ze wszyscy sa malo rozgarnieci w pewnej grupie wiekowej przeczy rachunkowi prawdopodobienstwa.