Mi osobiście bardzo przypadł do gustu ten film, nie mam żadnych uwag :) wciągnął mnie od początku do końca chociaż jest na prawdę długi :) myślę, że nie każdy może zrozumieć ten klimat, trzeba mieć na pewno odrobinę doświadczenia życiowego. Dużo zabawnych scen, sporo akcji, kilka dialogów które dają do myślenia. Czasem czuję jakbym sam był częścią podobnego matrixa :) Polecam
a co było w tym filmie tak zachwycającego że dałeś 10 pkt jak to była komedia na niskim poziomi i nie zasługuje na -1000 pkt a co dopiero wyżej
Jeśli nie chwyciłaś od razu dlaczego ten film jest świetny to już nie chwycisz. Tak jak napisałem wcześniej nie jest to kino dla wszystkich i nie wszystkim musi przypaść do gustu. Na odbiór filmu wpływa wszystko co wcześniej widzieliśmy i przeżyliśmy. Ten film jest genialny w każdym calu dla mnie, Ty zobaczyłaś tylko otoczkę i nie odkryłaś jego niuansów.
to chyba mamy inne oczy i co innego nas śmieszy bo ja zmarnowałam 1h w domu a gdybym poszła na to do kina to by była rozpacz w biały dzień,ale szczerze dziś są o wiele gorsze komedie aniżeli były kiedyś i co było w tym filmie śmiesznego scena ze świnią czy ze sztucznymi penisami?:Pwtf?
Problem w tym, że Ty w tym filmie szukałaś komedii, a to jest Sci-Fi. Śmieszne sceny to tylko dodatek, ten film jest o czymś innym, to nie jest na pewno komedia, a bardziej obyczajowy Sci-Fi. To nietypowa opowieść o relacji matki z córką, o emocjach jakie mogą drzemać w dziecku, o tym co jest w życiu ważne, o tym co jesteśmy w stanie poświęcić dla rodziny, o ludzkich marzeniach, o tym, że nie warto zastanawiać się nad tym dlaczego w życiu czasem nam nie idzie bo w każdej sytuacji można znaleźć pozytywy, a drobiazgi mogą dać szczęście, o tym, że trzeba być dobrym dla innych ludzi i to procentuje, o tym, że za dużo skupiamy się na sobie, a za mało na naszych bliskich. Ja widziałem mniej więcej to, a Ty zapamiętałaś głównie świnię i sztuczne penisy :)
Możesz zrobić drugie podejście z innym nastawieniem :) ale już chyba nie da się zmienić Twoich odczuć, liczy się pierwsze wrażenie :)
nie da się 2 razy przeżyć pierwszego razu z tymi samymi emocjami i efektami,a wzięłam się za francuki serial Laura-śmierć zapisana w kartach i tu jest tajemnica i wszystko co mnie ciekawi a Francuzi jak kręcą komedie to idzie się uśmiać albo Bendetta też jest niezła:D
Trzeba mieć poczucie abstrakcji. Ten film ma być głupi, tani i momentami żenujący. To jest w nim piękne. Ciekawe co dla Ciebie jest dobrym filmem, pewnie mafia albo inny badziew XD
nie oglądam filmów dla debili a inteligenne,które wnoszą coś do naszego życia,ale zrozumieją je tylko ludzie inteligentni i trzeba być tępym by taki gniot ocenić powyżej 1/10
Ja wiem, że w dzisiejszych czasach s-f to po prostu worek, do którego wrzuca się najbardziej bezwartościowy chłam, zakładam że w tym wypadku nie do końca tak jest (nie widziałem filmu)..., ale za obyczajowy s-f to można uznać "Black Mirror", natomiast z tego co słyszałem i czytam w twoim opisie to z s-f ma to zapewne wspólny jedynie ten worek.
Najlepiej oglądać film nie nastawiając się na nic i samemu ocenić czy coś do nas dotarło. Ja oglądam prawie wszystkie filmy jakie są w kinie i praktycznie każdy ma coś do zaoferowania z tą różnicą, że jeden w większej ilości, a drugi w mniejszej. Ja go polecam, inni nie :) filmweb daje możliwość porównania naszych gustów co daje od razu odpowiedź czy mamy podobny czy wręcz przeciwnie :)
jakie doświadczenia życiowe, co ty bredzisz, to jest dno, ktoś posmarował to wygrało parę statuetek, ten film obraża inteligencję widza
Oceniłem go rok temu na 10 i dalej myślę, że to film roku, genialny, słusznie został nagrodzony Oscarami bo jest świetny. Jeśli go nie rozumiesz to bardzo mi przykro, chyba wyobraźnia Ci na to nie pozwala. Obejrzałem większość filmów w 2022 r. i nie było konkurencji. Dla mnie był fascynujący i rozwalił mnie totalnie. Dla takich filmów chce się chodzić do kina.