PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=853675}

Wszystko wszędzie naraz

Everything Everywhere All at Once
2022
6,8 88 tys. ocen
6,8 10 1 88159
7,3 80 krytyków
Wszystko wszędzie naraz
powrót do forum filmu Wszystko wszędzie naraz

Nie wiem jaki cudem to dostalo az tyle oscarów.

Komora_01

też nie wiem mi przypominał Marvela teksty humor prawie ten sam

trint

dokladnie, tiktokowe slajdy dla dzieciaczków.

ocenił(a) film na 9
Komora_01

Wszystko wszędzie naraz jest dla mnie filmem niemal doskonałym. Szaleństwo wieloświatów, katharsis emocjonalne, filozoficzna mądrość, mistrzowski montaż i gra aktorska. A to tylko film o rodzinie. Cudo. Jakby ktoś chciał oddać istotę przepracowania relacji w rodzinie, to nie można zrobić tego lepiej. Aby rozbić zastany układ musi wkraść się chaos. Trzeba zakwestionować prawie wszystko, co do tej pory nam się wydawało, pożegnać się rozważaniem "co by było gdybym podjęła inna decyzję, rozprawić się z matką, ojcem, mężem, dziećmi, sobą. Być w wielu światach naszego życia.
Film szalony, kreatywny, burzący granice naszych horyzontów. Montaż rewelacyjny, gra aktorska mistrzowska. Takie filmy zdarzają się zbyt rzadko. I brawa dla akademii, że wykazała się odwagą, żeby nagrodzić tak wychodzący poza schematy i innowacyjny projekt. Doceniam bardzo, szczególnie po zeszłorocznej nagrodzie dla nijakiej Cody.

Agatonik

Szukasz na sile glebi w filmie który kompletnie jej nie posiada. Byle jak sklejone slajdy z tiktoka z zenujacym humorem. Coda przy tym to ciekawe kino serio.

ocenił(a) film na 1
Komora_01

Racja. To jest chyba najgorsze rozdanie jakie widziałem. Film tak slaby ze szok. Jeszcze ta walka na sztuczne penisy...i takie coś dostaje nagrodę. Dramat.

ocenił(a) film na 9
Komora_01

Niczego nie szukam na siłę. Dla mnie ten film jest i kreatywny i porusza ważny temat poszukiwania zrozumienia swojego dziecka. Coda to standardowy film - takich w ciągu jednego roku kręci się co najmniej kilkanaście.