PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=297829}

Wszystko za życie

Into the Wild
2007
7,9 268 tys. ocen
7,9 10 1 268460
6,8 58 krytyków
Wszystko za życie
powrót do forum filmu Wszystko za życie

(TEMAT NIE ZAWIERA SPOILERÓW)
Witam!

Jakiś czas temu obejrzałem film nie wiedząc prawie nic o tym, co przedstawia, a jedynie to, że porusza temat trumpów, co bardzo mi się podobało, bo sam jestem zafascynowany takim podejściem do życia, jaki cechuje tych ludzi i każdy film/książka o podobnej tematyce z góry jest dla mnie interesująca.

Jestem prostym widzem, więc film bardzo przypadł mi do gustu. Bardzo szybko znalazłem dla siebie egzemplarz książki i oddałem się lekturze, która zarwała mi jakieś dwie trzy noce pod rząd i powiem szczerze, że dopiero po przeczytaniu książki tak na prawdę poznałem postać McCandlessa.

Zachęcam KAŻDEGO, kto ma odrobinę wolnego czasu, niezależnie od tego jakie ma nastawienie do filmu i samej postaci, którą poznajemy w filmie, aby zapoznał się z książką o tym samym tytule, w oparciu o którą został ten film nakręcony.

Dokładność, z jaką poznamy postać Chrisa w książce i jego podejście do życia, a także całe jego otoczenie, historię którą przeżywa - jest nieporównywalna do filmu. Zapewniam, że książka odpowiada na 90% pytań, które kłębią się w głowie bardziej zaangażowanego odbiorcy filmu po seansie. Dlaczego to, dlaczego tamto? Po prostu znajdź sobie trochę czasu i poświęć go na tę książkę, jeżeli tak jak ja lubisz ten temat. Na pewno nie pożałujesz.

Ze względu na to, że zobowiązałem się nie spoilerować ani trochę w tym temacie, nie będę wymieniał żadnych różnic w wydarzeniach w filmie, ani tych w charakterze bohatera, ani tych światopoglądowych i innych subtelnych zmian przeprowadzonych na potrzeby filmu, ale zapewniam, że nie będziecie żałować ani sekundy poświęconej książce Jona Krakauera :)

Pozdrawiam i zapraszam do bibliotek!