7,0 206 tys. ocen
7,0 10 1 206162
5,4 25 krytyków
Wyścig z czasem
powrót do forum filmu Wyścig z czasem

Film świetny, dobra kamera, aktorzy, a co najważniejsze oryginalny scenariusz. Lubie jak
coś jest przemyślane a nie robione na kolanie. Polecam film, chociaż wytknął mi że
najlepsze panienki wciąż wyrywa tylko Justin.

Jeżeli ktoś ma wolny wieczór, to wizyta w kinie z drugą połówką jak najbardziej jest
dobrym pomysłem. Powinno przypaść do gustu zarówno facetom (sporo ślicznych
panienek gania po ekranie) jak i dla kobiet (romantycznie, romantycznie).

Coś się ten Timberlake zakochał w byciu aktorem, film za filmem, a każdy następny lepszy
od poprzedniego

ocenił(a) film na 8
Xamael

Nie inaczej!

ocenił(a) film na 5
Xamael

Co uważasz za przemyslane?
Napad na bank w którym wyciąga się broń przed wejściem do budynku,albo wjechanie samochodem przez szybę i zastanie otwartego sejfu? Laskę która skacze z piętra na dach samochodu ucieka cały film w szpilkach?
Ludzi ustawiających się grzecznie w kolejce kiedy rozdają kredyt milion lat, a w gettcie jest jeden bandzior?
A moze samą niedorzeczną idee tych zegarków, gdzie każdy moze przez dotknięcie odebrać komuś czas i umieranie w ciągu sekundy, gdy tego czasu zabraknie?

ocenił(a) film na 6
rafalluc

Tu nie chodziło o samo dotknięcie tylko o siłę umysłu wg mnie ;) Motyw z czasem i zegarkiem jest naprawdę świetny.
To jest film sc-fi także należy podejść do niego z odpowiednim dystansem...
Naprawdę dobre kino, polecam.

ocenił(a) film na 5
brk91

Tak na prawdę nie wiadomo o co chodziło, bo to był pomysł zupełnie bez wyjaśnienia. Myślę że jakby sie wzięli za wyjaśnianie w filmie o co chodzi z systemem czasu to by musieli go dość sporo podrasować, bo w tej chwili ten to nie jest "science - fiction", tylko "fiction"

ocenił(a) film na 2
Xamael

Mam wrażenie, że oglądałem zupełnie inny film niż większość użytkowników. Mogę się zgodzić tylko ze stwierdzeniem co do dużego potencjału pomysłu, bo jeżeli chodzi o pozostałe elementy to film kuleje. Więcej na ten temat w temacie:

http://www.filmweb.pl/film/Wy%C5%9Bcig+z+czasem-2011-587175/discussion/2+10+czyl i+jak+zmarnowa%C4%87+dobry+pomys%C5%82+na+film,1788077

Co do osób poruszających temat wyzysku biednych i nieśmiertelności to była już masa filmów poruszająca tematy podobne, z tymże ich ukazanie było bardziej wnikliwe, a nie przedstawiony na zasadzie swoistego "sloganu".

_Logicman_

Gdybym oczekiwał kina ambitnego, to skierowałbym swój wzrok w stronę kina niezależnego. Ten film ma sprawiać przyjemność, czasem szokować, generalnie jak to Hollywoodzki film - pozostawiać pozytywne wrażenie. Jak na Hamerykańskie standardy, film jest świetny, lekki, a zarazem głęboki, jednak nie spodziewam się fabuły godnej dzieła Dostojewskiego. Tyle.