7,0 206 tys. ocen
7,0 10 1 206157
5,4 25 krytyków
Wyścig z czasem
powrót do forum filmu Wyścig z czasem

pomysł świetny. niestety całość jakby nie przemyślana. czegoś mi brakuje. nie wiem czemu ale po obejrzeniu tego filmu przypomniało mi się equilibrium, które jest według mnie o wiele lepsze.

ocenił(a) film na 8
tyska0001

zgadzam się, pomysł świetny, ale niedopracowany. Powinni bardziej pociągnąc wątek tego, co by było gdyby nagle ludziom dac mnóstwo czasu (w domyśle - pieniędzy), do czego doprowadza taka zmiana.... czy naprawdę istotą społeczeństwa musi byc podział klasowy, podział materialny. Czy zawsze będzie tak, że musi wielu biednych umrzec żeby garstka bogatych mogła życ.

ocenił(a) film na 7
majkalipcowa

dokładnie. niewykorzystany potencjał jak już ktoś napisał.

ocenił(a) film na 6
majkalipcowa

Wątek o którym mówisz został zasygnalizowany dosyć wyraźnie. Borel (czy jakoś tak) dostał 10 lat za friko i 9 z nich postanowił spożytkować na alkohol:)

ocenił(a) film na 8
djasmo

No właśnie, a jakiś koleś na ulicy wyciągając spluwę powiedział "teraz mnie na to stac" i ten wątek bym rozszerzyła żeby troszeczkę dał do myślenia :) A tak to scenariusz trochę za bardzo przewidywalny.

ocenił(a) film na 9
djasmo

może mi się zdawało ale myślałam że on przepił tylko rok i zachlał pałę mając jeszcze 9 lat niewykorzystanych. Ale to też dałoby do myślenia- dostajesz prezent i nie potrafisz go spożytkować jak należy. Swoją drogą świnia z niego że żonie nic nie dał.

ocenił(a) film na 9
Agniesia

tak właśnie było, zachlał się na śmierć, umarł mając 9 lat na liczniku jeszcze, a nie zmarnował 9 lat na alkohol.

ocenił(a) film na 8
rukia_4

z tego wniosek, że powinno się raczej zarobic, a nie dostac, bo wtedy się bardziej szanuje.