Wyścig

Rush
2013
7,8 161 tys. ocen
7,8 10 1 161287
7,4 53 krytyków
Wyścig
powrót do forum filmu Wyścig

Masakra !!!!

ocenił(a) film na 8

To nie będzie wielkie to będzie wręcz masakra, taka historia życiowa opowiedziana. Jestem ciekaw tylko co będzie przeżywał prawdziwy Nick Laud jak to będzie oglądał. Jeszcze najlepszy w tym wszystkim Hans Zimmer tu musi być oskar bez dwóch zdań. Tak przewiduję

ocenił(a) film na 9
CinemaMen

Dodam, że nie ma kogoś takiego w świecie F1 jak Nick Laud a w Borussii Dortmund gra trzech Polaków: Błaszczu, Piszczu i Lewy

ocenił(a) film na 10
CinemaMen

film będzie mistrzowski a nie masakra jak ty :D

elosidzej

reżyser filmu wczoraj w Top Gear powiedział, że Niki Lauda był poruszony filmem. nie mogę się doczekać premiery! :)

ocenił(a) film na 10
paulina96rdh

dokładnie jestem fanem F1 oglądam wszystkie wyścigi itp na 100% obejrzę :P

ocenił(a) film na 10
elosidzej

Ja też uwielbiam ten sport:)
Można powiedzieć że mam lekkiego "fioła", i dla mnie ten film to najważniejsza premiera w tym roku.
Jak myślisz kto zostanie mistrzem świata 2013 - ja swoje nadzieje pokładam w Alonso. Od dawna zasługuje na trzeci tytuł mistrzowski.

ocenił(a) film na 10
_deezee_

Cholera, tak mi przykro, że wygra Vettel.

Nie mogę się doczekać premiery.

ocenił(a) film na 10
Vett

Może nie.... jest jeszcze Kimi....
ale Alonso jest zawzięty i stać go na wiele...chyba to wygra dla siebie i dla Ferrari...

ocenił(a) film na 10
_deezee_

Kimiemu Lotus spapra szanse na mistrzostwo. Znaczy się, obym się myliła, bo gościa lubię i nie miałabym nic przeciwko jego wygranej... Ale jakoś mam złe przeczucia.

ocenił(a) film na 10
Vett

Jest jeszcze trochę wyścigów do końca ale jak mu ktoś spapra to Grosjean...... swoją drogą będzie wesoło jakby Kimi i Vettel w jednym teamie jeździli - byłaby pewnie powtórka z historii Senna/Prost czy nie tak dawno Alonso/Hamilton. Webber mi się coś wydaje zbyt koleżeński w ostatnich wyścigach dla Vettela nie będzie i pewnie dla całego RBR....

ocenił(a) film na 10
_deezee_

Mam cichą nadzieję, że Lotus będzie się żwawo rozwijał i w którymś momencie nie odpuści/nie będzie w stanie rozwijać się szybko jak reszta. Po prostu... Oby to były moje nietrafione przeczucia. ;)
Kiedy Webber był przyjazny wobec Vettela? Może na Interlagos w poprzednim roku?

ocenił(a) film na 10
Vett

* nadal będzie w stanie rozwijać - mój błąd, pisałam na szybko ;)

ocenił(a) film na 10
Vett

z Vettelem jest taki problem że chyba nikt w F1 nie chce być mu przyjazny...... a co do rozwoju Lotusa też mam taką nadzieje że pójdzie dobrze- bo Ferrari z tego co słuchy chodzą ma problemy z konstrukcją na przyszły sezon....
Wiesz kto tak naprawdę wygra ten sezon jak tak dalej pójdzie opony GP WB to był ich popis.............

ocenił(a) film na 10
paulina96rdh

Musiał być poruszony.
Mnie sam zwiastun rozwalił.
Daniel Brühl w zwiastunach to praktycznie Niki Lauda zachowanie, nawet sposób mówienia.
Też się nie mogę doczekać tego filmu. W końcu 1976 rok to jeden z najlepszych sezonów w historii tego sporu podobnie jak sezon 1990 i pamiętny wypadek Senna/Prost na Suzuka.

ocenił(a) film na 10
_deezee_

Film opowiada o czasach w których F1 było cholernie niebezpieczne, w dodatku mówi o autentycznej historii. W mordę to będzie coś wielkiego :D

ocenił(a) film na 10
McFlyPL

Masz 100% racji było bardzo niebezpiecznie wypadek Laudy oraz tragiczny śmiertelny wypadek Gilles Villeneuve na Zolder tylko to potwierdzają ............ historia starcia Laudy i Hunta to dla fanów tego sportu legenda........ POTENCJAŁ NA WIELKI FILM........... chcę żeby to było arcydzieło :)

ocenił(a) film na 9
McFlyPL

O tak, szczególnie, że trailer mnie rozwala.. oby cały film był świetny.

Szkoda tylko, że tak późno go puszczą u nas. Ale nawet jeśli wcześniej wyjdzie na dvd w usa to do kina.

ocenił(a) film na 9
CinemaMen

Ja bardzo się cieszę z powstania tego filmu. Ludzie będą mogli poznać trochę historii F1, ktora przecież jest niezwykle interesująca. Do tego jest to darmowa reklama sportu. W Polsce bardzo się przyda, gdyż od czasu ostatniego wyścigu Roberta oglądalność F1 maleje. Rush w przeciwieństwie do filmu Senna, będzie dostępny dla każdego widza, oby był wyświetlany w polskich kinach! ;)

ocenił(a) film na 9
martakamyk13

E tam, kto chciał to zobaczył ten film o Sennie [dokument]. Ja nadal żałuję, że nie powstał 'zwykły fabularny' film o 'jego czasach'. Szkoda, te kilka lat jak walczyli z Prostem moim zdaniem też zasługują na oddzielny film.

ocenił(a) film na 10
CinemaMen

Niki Lauda był poruszony, bo w końcu reżyser wiele rzeczy z nim uzgadniał, dopytywał, sprawdzał. Ostatnio Howard był na którymś z wyścigów, nawet go pokazywali a Boro kontemplował na ten temat przez kolejne 10 okrążen.

CinemaMen

Sam Lauda pracował jako konsultant podczas tworzenia tego filmu, pomagał wyłapać drobne błędy (jak choćby to że w pierwowzorze scenariusza jego Ferrari miało mieć rozrusznik :D) - polecam ostatni numer F1 Racing - obszerny wywiad z reżyserem a także z Nikim Laudą.

krzysiu111

Jeszcze bym do tego dorzuciła jeden z odcinków Top Gear z udziałem Rona :)