...Argentyńczycy okazali się jeszcze bardziej pomysłowi tworząc bardzo dobry thriller z kaleką w roli głównej...
Jednak wszystkiego nie przewidział i poszło inaczej niż zaplanował, ale koniec i tak się ładnie ułożył.
Ten drugi jest zupełnie inny. Mnie denerwują takie zakończenia, powinna była jednak nie dać rady uciec! A weteran sam nie wiem jak się wywinął na koniec. Niezły był motyw zadośćuczynienia za wypadek :D
Na koniec też nie wiem,ale też nie zajarzyłem albo mi umknęło jak on się z tego łancucha wcześniej wywinął i jak ŚLEPIEC ją dopadł tak szybko przy samochodzie-jednak ten argentyński jest bardziej realistyczny...
Realistyczny, to raczej nie to słowo, bo oba są nierealistyczne, takie rzeczy się nie zdarzają, przynajmniej ja nic nie słyszałem. Bardziej pasuje słowo możliwy, bo ten argentyński właśnie taki jest.
Niedawno w Stanach nakryli jakiegoś artystę co miał na działce pannę do gwałcenia i kilka trupów w ogródku i to trwało ileś tam, a wpadł przypadkiem, już nawet nie pamiętam czy uciekła czy gdzieś zadzwoniła, ale pomimo innych ułomności nie był ślepcem.
A w tym samym mniej więcej czasie była u nich na topie historia Sherri Papini - porwana miesiąc wcześniej, podejrzewali męża. Jak przeszedł załamanie nerwowe i poligraf, to już sami nie wiedzieli co i jak, aż tu nagle . . . znalazła się przy międzystanowej! Poraniona, pokaleczona, miała powypalane znaki, z łańcuchem na szyi, wybite zęby itp. Zeznała, że przetrzymywały ją i gwałciły strzelbą i butelkami . . . dwie meksykanki! Tak się nią znudziły, że po prostu któregoś dnia ją wyrzuciły niczym psa w lesie.
Raczej nie słyszałem nigdy o jakimś popisowym wykiwaniu psychopatycznego mordercy, czy choćby tylko złodzieja. Zazwyczaj tylko można salwować się ucieczką jak Natasha Kampusch, albo zostać wypuszczonym jak ta Sherri.
U nas raczej nic o tym nie było, ja czytałem o tym na Yahoo.
Dużo ciekawych rzeczy tam piszą i ogólnie większość nigdy finalnie do nas nie dociera!
Łał, nawet założyli jej o tym stronę na Wiki!
No tego jeszcze nie grali . . .
https://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=https://en.wikipedia.org/wik i/Kidnapping_of_Sherri_Papini&prev=search