3,4 51 tys. ocen
3,4 10 1 50570
1,7 18 krytyków
Wyjazd integracyjny
powrót do forum filmu Wyjazd integracyjny

atakują ten film, a własciwie nie umieja podać żadnych konkretów, co było takie straaaasznie złe. na koncu sie okazuje, że nie ogladali, tylko słyszeli, że siostra wujka kolegi była i nie zrozumiała. Myslę, że mozna lubić ten typ humoru, albo nie, tak jak sie lubi "Johnnego Englisha" albo nie, natomiast mówić, że wszystko było złe to przesada i to gruba.
Ciekawi mnie też z punktu widzenia socjologii, że osoby wypowiadające sie negatywnie na temat tego filmu używają słów typu: "gó..wno, syf, dla debili..." etc. Powiem Wam, że w całym swoim życiu, mimo, że np. dany film mi się nie podobał nigdy sobie nie pozwoliłam na taki epitet. W ten sposób o filmach mówi mój kuzyn, który ma 15 lat i wydaje mu się, że zna cały świat na wylot i jest najmądrzejszy. Pewnego dnia jednak ktoś jego oceni takim słowem i wówczas będzie miał wielką pretensję.
Wracając do filmu, tak lekkiej, komediowej gry aktorskiej nie widziałam już dawno i dlatego mimo pewnych niedociagnieć i uproszczeń daję mocne 8/10

LisiczkaMalwina

Tak to już jest ostatnio. hejtuje się wszystko co się rusza. Mi w filmie najbardziej podobały się odjazdy abstrakcyjne, typu: Norwegowie, czy Indianie. Ci którzy nie rozumieją specyficznego humoru tego filmu, albo nie czują, że przekleństwa pojawiają się tak jak w "Psach" czyli w odpowiednich momentach, to cóz, to nie rozumieją. Mój kolega uważa film "Głupi i głupszy" za największy chłam pod słońcem i że tylko ostateczni debile moga się z tego śmiać. A ja go uwazam (film, nie kolegę) za swoiste arcydzieło i znam go na pamieć. I kto ma rację? Nikt i każdy.