Generalnie, nie ma co deliberować, jak dla mnie, jeden z najgłupszych filmów jakie w życiu
oglądałam. Absolutnie trywialny, wyświechtany, lichy, dla ludzi z atrofią intelektu. Bardzo,
bardzo żałuje, że dałam sie namówić na jego oglądnięcie tracąc tym samym cenne minuty,
które mogłam poświęcić na coś bardziej zacnego. Reansumując, szkoda jakiegokolwiek
zaangażowania, aby omawiać muzykę, gre aktorów, przesłanie, montaż, ponieważ głupota i
chaotyczna fabuła tego filmu przyćmiła wszelkie walory, jakie w ogóle mogłyby tam gdzieś
sie pojawić. :)
Słowo "oglądnięcie" jest słowem potocznym, charakterystycznym dla danego regionu.. Nie używajmy jej w polszczyźnie oficjalnej. Zapewne pochodzisz z całkowicie odrębnego miejsca naszej cudownej Polski. Nie widzę w tym rażącego błędu i tematu do sporów. Zapewne również mówisz, ze wychodzisz na "dwór" a nie na "pole" jak to się mówi u mnie. Cóż, nie potraktuje tego obraźliwie, a jedynie jako uszczypliwą uwagę. Zatem jestem do niej zupełnie biernie ustosunkowana. :) Także, zamień sobie to słowo na " obejrzenie". ;]
Po prostu słowo OGLĄDNIĘCIE nie pasuje do całokształtu wypowiedzi. W każdym razie dobrze, że zdajesz sobie z tego sprawę ;>
Nic dodać nic ująć Maraya, słowo "OGLĄDNIĘCIE" jest jak dla mnie jak najbardziej poprawne i nie widzę w tym nic rażącego a tym bardziej kwestionującego wysoki poziom intelektu osoby, która tego słowa używa.
Jeśli dla kogoś wyznacznikiem intelektu danej osoby jest odmienny niż jego sposób określania pewnych czynności np powie/napisze "pogłoś" zamiast "zgłoś", "przycisz zamiast ścisz" itd, itp, to sorki ale nie opłaca się nawet tego komentować.
Pozdro Maraya.
Uhm. Czyli sugerujesz, ze słownik języka polskiego się myli. http://www.sjp.pl/ogl%B1dn%B1%E6 ;] Zatem przeczytaj sobie dodatkowo wszelkie odmiany tego słowa.
A może zajmiecie się oceną filmu, albo kwestii dotyczącej filmu w moim komentarzu a nie słowem, które, jak wynika, jest zwyczajnie poprawne. :)
filmu jeszcze nie widziałem i nie sądzę, żeby to była produkcja na którą warto iść do kina. Jeśli jest podobna do "to nie tak jak myślisz kotku" to super film - jeśli do "jak się pozbyć celulitu" czy innych polskich szmir, to "kicha" :).
Jeśli tamto słowo jest poprawne, to już 'reansumacja' na pewno nie jest! ;D
przyznaję :) mistrzostwo.
ale za 2 dla "baby sa jakies inne" i 7 dla "zmierzch" tytul zostaje odebrany
Nie, proszę. Nie rób mi tego. :( :P
Co do : Baby sa jakies inne", to nic nowego, o czym bym nie wiedziała o sobie mi nie ukazali, także dlatego nisko oceniłam :P
A "Zmierzch".. cóż, dobrze wykonana ekranizacja, a że to troche tam takie romansidło to wiesz.. od czasu do czasu można. :P
rozumiem, ze moze to nic nowego, ale wystawianie oceny 1 to nieporozumienie - jesli juz nie oceniasz filmu tak jak ja (tj. bardzo mi sie podoba, ale nie jest wybitny - wciaz moze dostac 10), to chociaz wez pod uwage opis ocen, bo pozniej naprawde niezly film ma srednia gorsza od jakiejs szmiry z wampirami :)
Ej chłopaku, to nie jest szmira tak do końca. Bardzo dobra muzyka przynajmniej była. :p :) A w baby sa jakies inne, ciągle tylko te wulgaryzmy i temat seksu. Do spowiedzi z tego wszystkiego aż musiałam iść :P :))))))
a po romansie o wilkolakach to nie? :P to prawie tak nieczyste jak harry portier :D
btw. nie napisałaś do jakiego polskiego filmu poziomem podobny jest "wyjazd integracyjny"
brennt: polskie kino jeszcze nie zaprezentowało tak niskiego poziomu, także trudno mi coś znaleźć :P
jestemsen: ten słownik internetowy opiera sie na : Słownik ortograficzny języka polskiego - wyd. Muza 2001, 2005, 2006 - T. Karpowicz. :)
Zawiera wyrazy o zasięgu środowiskowym, bogatą terminologię naukową, skróty, wyrazy przestarzałe i takie, których do tej pory PRAWDOPODOBNIE NIGDZIE NIE ODNOTOWANO. Jednak średnio przemawia, serio :P
Ok. Ty masz z tym problem, więc, sięgnij po jakiś słownik, sprawdź, czy to słowo tam występuje. Podaj mi co to za słownik i ja również sprawdzę. jak na razie we wszystkich słownikach internetowych to słowo widnieje jako poprawne lecz regionalne. Nie zmienia to natomiast faktu, że jest uznawane, używane i nie stanowi błędu. ;] :PPPP
Nie, nie. "Poszłem" to błąd i używają tego słowa osoby, które nie znają poprawnej formy jaką jest "poszedłem" i nie ma tego wyrazu w słowniku. To nie jest ten sam przykład. http://www.sjp.pl/posz%B3em. Także, przykro mi, ale nie masz racji. Czekam na podanie słownika, tak jak pisałam wcześniej. ;]