Wymyk

2011
6,7 41 tys. ocen
6,7 10 1 40703
6,9 22 krytyków
Wymyk
powrót do forum filmu Wymyk

Rewelacyjny!

ocenił(a) film na 9

Wyjątkowo mocny, wzruszający film. Wielka kreacja Roberta Więckiewicza.

Alpert

Zgadzam się. Według mnie to jeden z najlepszych polskich filmów ostatnich lat. No i genialna rola Więckiewicza :)

ocenił(a) film na 6
Sylwia_sp

było kilka o wiele lepszych ;) dobrze zrealizowany ale 6 to dobra ocena . Nie ma co zawyższac poprzeczki tylko dlatego że to polski film !

Ralph_S_

Pisze się "zawyżać", a nie "zawyższać". Wiesz, może i były lepsze produkcje, dlatego napisałam, że to JEDEN Z najlepszych filmów... Zresztą co kto lubi... I nie zawyżam żadnej poprzeczki tylko dlatego, że to polski film. Polski czy zagraniczny - nie ma to dla mnie specjalnie znaczenia. Zrobił na mnie wrażenie i uważam, że jest po prostu świetny. Również na tle zagranicznych. A że jest polski, cieszy jeszcze bardziej, bo przywraca wiarę w rodzimą kinematografię ;) Naprawdę rzadko oceniam filmy na dziewiątkę, a uważam, że "Wymyk" jak najbardziej na nią zasługuje. I WEDŁUG MNIE wyróżnia się na tle polskich produkcji ostatnich lat. Podobnie jak "Sala samobójców" czy "Róża" - również moje "9" :P

ocenił(a) film na 6
Sylwia_sp

dzięki za poprawienie byka ;) Sala samobójców to coś nowego w polskim filmie i podobała mi się bardziej ale mniejsza z tym . Róży jeszcze nie oglądałem. Wymyk hmmm, czegoś w tym filmie zabrakło . Jest płaski ale nie wiem czy zrozumiesz o co mi chodzi. Sylwio pozdrawiam serdecznie ! ^^ ps. to moja opinia, każdy ma swoje zdanie .

ocenił(a) film na 9
Ralph_S_

Z pewnością, jest to jeden z filmów, które ratują wizerunek polskiej kinematografii; szczególnie w obliczu tandetnych komedii, pojawiających się masowo w ostatnich latach.

ocenił(a) film na 6
Alpert

trudno się nie zgodzić

Alpert

no wieckiewicz popisal sie tu warsztatem ..nie tylko glupkowate polskie komedie
Wymyk dosyc dobry film - daje do myslenia !!!