Wymyk

2011
6,7 41 tys. ocen
6,7 10 1 40703
6,9 22 krytyków
Wymyk
powrót do forum filmu Wymyk

... jak nie mega shit to mega zwała jak tutaj. Dobrze zagrana historia smutnego, sfrustrowanego człowieka. Koleś zawahał się czy pomóc bratu, bo miał z nim konflikt, nie pomógł no i co... i nic. Warto zrobić o tym film? Ale po co? Do tego motyw nieszczęśliwej żony, co chce mieć, a nie ma dzieci, konflikt synowej z teściową, ojciec po wylewie, podwójnie osierocone dzieci i męczarnie głównego bohatera męczonego wyrzutami. Smacznego!

ocenił(a) film na 7
greenbean

Apropo tego motywu nieszczęśliwej żony... to właściwie ciężko podać przykład polskiego filmu w którym jest szczęśliwa żona :)
parę przykładów które ostatnio mi wpadły : Amator, Dzięcioł, Miś, Kroll, Psy, Dzień Świra, Zabij mnie glino, Tato, Show, Nigdy w życiu, Wesele, Testosteron ...
I jak tu z optymizmem patrzeć w przyszłość? ;) HAHA

ocenił(a) film na 8
inscrutable

Hahaha, inscrutable wiesz że nigdy na to nie wpadłem ale jak przeczytałem twoją wypowiedź to stwierdzam że masz 100% racji :-)
Niech no jakaś cudzoziemka mieszkająca w Polsce naogląda się naszych filmów to już nigdy nie wyjdzie za polaka...

atique

no to rzućmy taką propagandę w świat, będzie więcej dla nas ;)

greenbean

Tak. Polskie filmy są przytłaczające. To nie to samo co łatwo przyswajalne kino amerykańskie, w którym widz relaksuje się i dobrze się bawi. Na nasze nieszczęście jeszcze chyba długo nie zobaczymy dobrego, polskiego filmu rodem z hollywood.