Wymyk

2011
6,7 41 tys. ocen
6,7 10 1 40703
6,9 22 krytyków
Wymyk
powrót do forum filmu Wymyk

FILM JEST OGULNIE SREDNI
RYJ TO NIE SZKLANKA A BRATA MASZ NA CALE ZYCIE
FRAJER BO WYMIEKL
A MOZE BYLI BY OBAJ W SZPITALU POBICI ALE BEZ TRAGEDII
RODZINA RZECZ SWIETA

ocenił(a) film na 9
jacouk

Chyba domyślam się, co masz na myśli, ale moim zdaniem twórcy filmu chcieli postawić odbiorcę w takiej właśnie sytuacji. Nam, przed kompem, bardzo łatwo jest powiedzieć ''Ryj to nie szklanka'' jeśli mogę Ciebie zacytować, ale w rzeczywistości nikt raczej by się nie wyrywał żeby dostać. Wiadomo, że zależy od danej osoby.

''Frajer, bo wymiękł''? przesadzasz, ale własnie, kłócimy się z głównym bohaterem, myślimy, jak zrobilibyśmy my... i na tym polega fenomen tego filmu. Zbierałam się po nim trochę, bardzo dobry.

ocenił(a) film na 5
oneday

nie przesadzam bo to nie byl ktos kogo niedawno poznal bo to byl jego brat rodzina na pierwszym miejscu konsekwencje puzniej a na kompie masz klan

ocenił(a) film na 9
jacouk

nie rozumiem z tym klanem, ale uważasz, ze film byłby lepszy, gdyby główny bohater obronił brata? Jak wiele filmów jest z mega odważnymi postaciami, wręcz idealnymi... ja mam mdłości jak myślę o doskonałych postaciach na ekranie, to nie ma być bajka. ;/ życie to nie bajka i o tym jest ten film, o prawdziwych ludziach, emocjach i postawach.

I o to chodzi, żeby film wzbudzał jakieś reakcje, Ty doszedłeś do wniosku : rodzina rzecz święta, ktoś inny powie, że bohater zrobił dobrze, nie zmienimy scenariusza i bardzo dobrze, ale wg mnie największą zaletą filmu jest prawdziwość. ;)

ocenił(a) film na 7
jacouk

Coś czuje ,że na jego miejscu byś sie ostro obsrał. Łatwo sie gada z boku ale człowieku nigdy nie byłeś w takiej sytuacji, 80% osób zrbiłoby to samo co Więckiewicz. Tak się tylko mówi ,że pomógłbyś na 100% a jestem pewien ,że nawet byś sie nie ruszył.

ocenił(a) film na 5
eadamiec1

skad to wiesz poszles kiedys w dym za kumplem lub bratem pewnie nie zrub to jak nie wymiekniesz oni to zrobia tez dla ciebie a jak nie to nie rodzina i nie kumple

ocenił(a) film na 7
eadamiec1

Generalnie tak,ale miał pistolet,nawet bez naboi mógł ich nim zaszachować,gdyby poszedł razem z bratem,byłoby ich dwóch na trzech/może przyłączyłby się jeszcze ktoś z pasażerów/a to zmieniłoby układ sił.Myślę że jednak reżyserowi chodziło o taką sytuację po której brat musiał żyć z wyrzutami sumienia...

ocenił(a) film na 7
jacpod

Generalnie tak,ale miał pistolet,nawet bez naboi mógł ich nim zaszachować,gdyby poszedł razem z bratem,byłoby ich dwóch na trzech/może przyłączyłby się jeszcze ktoś z pasażerów/a to zmieniłoby układ sił.Fred umiał się przecież bić co udowodnił w szkole.Myślę że jednak reżyserowi chodziło o taką sytuację po której brat musiał żyć z wyrzutami sumienia...Godził się na obicie twarzy brata przez bandziorów/jako zemstę na bracie za jego dominację w firmie i rodzinie/ale nie przewidział skutków..