Wymyk

2011
6,7 41 tys. ocen
6,7 10 1 40702
6,9 22 krytyków
Wymyk
powrót do forum filmu Wymyk

Po entuzjastycznych recenzjach ( szczególnie o opisach prasowych sceny w kościele i gry twarzą w wykonaniu Więckiewicza ) spodziewałem sie o wiele, wiele więcej. jak ktoś wyzej napisał.....nikt nigdy do filmu nie wroci- nie ma tam nic ponad średni poziom.

W sumie to najlepiej gra marian dzięgiel-szczególnie obwisłą warga-od razu widać ze po wylewie.
Duzo watków ktore odpowiednio rozwinięte mogły z filmu zrobić cos na 7-8 punktów.....a tak to w sumie nic specjalnego( wg mnie 5 to max)...do sali samobojców sie nie umywa nawet.
AAA...no i fajny klasyk gra....Mitsubishi Eclipse 1 ;)

ocenił(a) film na 7
Yossarian777

do Sali Samobójców, w której broni się tylko Pieczyński i Kulesza (nie mówię o drugoplanowych aktorach)? A reszta jest irytująca, infantylna, płytka albo przekombinowana? Sala Samobójców to jest dopiero przereklamowany film. Ale fakt faktem, że Wymyk mógłby być lepszy, , choć dla mnie osobiście ważniejszy jest problem, który porusza.

4kosma

No tak....ale Sale mozna zobaczyć raz lub dwa.....wymyk tylko raz.
tak mi sie wydaje;)

ocenił(a) film na 7
Yossarian777

A ja byłem zaskoczony poziomem filmu i to na plus. Film jest na pewno o stokroć lepszy od "Kreta" a Więckiewicz pokazał że jest naprawdę solidnym aktorem. Cały film zaskoczył mnie dużym poziomem realizmu i generalnie pozytywnie się o nim będę wypowiadał. Fakt że szału nie ma ale jest dobra solidna fabuła, realistyczne zakończenie i przesłanie, proste i trafiające do każdego. Za te wszystkie wymienione elementy reżyserowi się należą duże słowa uznania.

Porównania do Sali Samobójców są co najmniej nie na miejscu. Obu filmów nie można do siebie porównać pod każdym względem. Dla mnie "Sala Samobójców" to film do obejrzenia na jeden raz, potem już co najwyżej uśmiech na twarzy się pojawia choć nie powiem żeby film był zły choć na pewno peany na część tej produkcji do duża rola mediów.