Wymyk

2011
6,7 41 tys. ocen
6,7 10 1 40703
6,9 22 krytyków
Wymyk
powrót do forum filmu Wymyk

Wczoraj późna nocą obejrzałem ten film zachęcony przede wszystkim rola M.Dziędziela, którego bardzo podziwiam. Szkoda tylko ze jego jest tak mało w Wymyku no ale mówi się trudno - postać drugoplanowa. Zgliński chciał chyba pokazać rozdarcie wewnętrzne człowieka jego bezmyślność połączana z czysta kalkulacja, która powoduje brawurowe życie na krawędzi z odczuwalnymi potami na plecach.ale z drugiej strony gdy potrzebny jest altruizm i empatia dla drugiego człowieka/kobiety - to ten "silny" pozornie człowiek jest bezsilny!
Nie wiem ale jakoś rola/postaci Więckiewicza wyszła blado i nie wiarygodnie- a szkoda- z ciekawej historii która moglabyc atutem filmu wyszło coś miałkiego, zamiast dramatu psychologicznego mamy naciągana sensacje ale tu chyba nie o to chodziło.
O ile widz ma świadomość prawdziwości tego co implikuje mu Wymyk to jednak zastanawia sie nad tym co on/ona by zrobiła/zrobił w takiej sytuacji bo przecież spotykamy się z tym prawie codziennie jak nie w tv, to na żywo na dworcach, stadionach, imprezach mniej lub bardziej masowych..pytanie tylko pozostaje jedno "wstać i ryzykować" czy "nic nie widzieć"...?!!!
ja daje 7/10