PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1002}

Wywiad z wampirem

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994
7,7 313 tys. ocen
7,7 10 1 313100
7,0 64 krytyków
Wywiad z wampirem
powrót do forum filmu Wywiad z wampirem

Ktoś wie konkretnie, dlaczego ten film był poświęcony pamięci Rivera Phoenixa?

ocenił(a) film na 10
Kira_18

No bo to On grał postać Malloy'a. W trakcie pracy nad filmem zażył śmiertelną dawkę heroiny (nie jestem pewna...może kokainy) i po prostu zmarł.

monika_kunegunda

Slater grał Malloy'a. Phoenix to wiem, że przedawkował, ale to nie było przy tym filmie. River zmarł w '93, film wyszedł w '94. Może reżyser go znał, może miał malutką rolę nawet nie wymienioną... o to mi biega

ocenił(a) film na 10
Kira_18

Nie no czekaj- Slater grał Malloy'a, ponieważ Phoenix zmarł. Jak przeczytałam Twój post to mnie to również zaciekawiło, weszłam sobie w opis Rivera Phoenixa na filmwebie i tam było tak właśnie napisane. Nie wiem, może błędne dane...po co się pytasz jak już wiesz? :P

monika_kunegunda

Aha... czyli Phoenix miał grać Malloy'a, ale zmarł, więc grał go Slater, tak? No, o to mi chodziło. Właśnie nie wiedziałam, że tak było. To dzięx ^^

ocenił(a) film na 10
Kira_18

To proszę :* Cóż to była za rozmowa hoho! xDxDxD

użytkownik usunięty
monika_kunegunda

Film był poświęcony River'owi bo miał zagrać tego dziennikarza który przeprowadzał wywiad z Louis'em(Brad Pitt) a te role na koniec dostał Christian Slater...hymm a River to własnie umarł z przedawkowania narkotyków..ehhh a zapowiadał sie z niegi takie dobry aktor...

ocenił(a) film na 10

A wiecie gdzie River przedawkował?, juz wam mówie w knajpie Johnego Deepa o nazwie "Viper" :p

ocenił(a) film na 8
mieszkoxxx

deppa:D

ocenił(a) film na 10
martini215

zrobiłem z chłopa głębokiego :D ... . bywa.