PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=649772}

Hitman: wyznanie

Interview with a Hitman
2012
6,2 4,8 tys. ocen
6,2 10 1 4812
3,0 2 krytyków
Hitman: wyznanie
powrót do forum filmu Wywiad z zabójcą

Czysty geniusz!

ocenił(a) film na 9

Przez pierwszy kwadrans nudziłem się okropnie, ale warto było go przetrwać dla reszty filmu. Goss genialnie zagrał zabójcę, który nie robi tego dla przyjemności, ale z obowiązku, i przy tym wzbudza ogromną sympatię widzów pomimo faktu, że morduje za pieniądze i przez większość filmu jest zimny jak lód. Tak samo należy pochwalić Tillette, która wcieliła się w Bethesdę, obie te postacie zapadają mocno w pamięć. Świetna muzyka, buduje napięcie bez przytłaczania sceny,ale też nie zanika pod naporem akcji. Historia, która zapadnie mi w pamięć na długo, zakończenie chwyta za serce. Nie mam pojęcia, jakim cudem ten film przeszedł bez większego echa i ma tak niską ocenę, jak dla mnie jeden z najlepszych filmów 2012 roku.

ocenił(a) film na 9
marhewaa

Zgodzę się z tobą genialny.

marhewaa

Też się dziwię, dlaczego ten film ma tak niską ocenę. Końcówka powiem szczerze mną nieźle wstrząsnęła. Sam Luke zagrał świetnie, idealnie nadaje się do roli zabójcy. Timothy w roli Hitmana też nie był zły, ale wątpie żeby zagrał równie dobrze co Luke. :)

ocenił(a) film na 8
marhewaa

Świetny finał ... smutny (bo mi było żal Victora ... no w sumie może nie tyle Victora co Luke'a :))
A co do filmu - jestem zadowolona z seansu.

ocenił(a) film na 5
marhewaa

No, panowie, od paru dni męczę ten film, obejrzałem już pół godziny i jak mówicie, że będzie lepiej, to spróbuję dotrwać do końca.