Wzgórza mają oczy

The Hills Have Eyes
2006
5,9 81 tys. ocen
5,9 10 1 81204
6,1 14 krytyków
Wzgórza mają oczy
powrót do forum filmu Wzgórza mają oczy

Śmiech na sali

ocenił(a) film na 1

Film nie jest straszny, tylko odstraszjący. Znowu mamy dużo keczupu, odcięte paluszki... W Hostelu przynajmniej były jakieś fajne małolatki na początku.
Jak masz więcej niż 116 lat to możesz sobie darować.

ocenił(a) film na 7
matt_z

Tylko, że nikt tu niema więcej niż 116 lat :). Hostel to jeden z najgorszych hollywodzkich horrorów tego roku i nic tam nie było fajne, a żenujące. "Wzgórza mają oczy" to film, od którego dostajemy sprawny, nieobrażający przesadnie inteligencji (a u ciebie jej raczej brakuje) horror.

ocenił(a) film na 8
shoren

Chyba mialo byc 16 lat domyslam sie^^ A tak z ciekawosci: jaki film autor topika uwaza za straszny...? Prosze polecic mi jakas dobra straszna pozycje.

ocenił(a) film na 4
Man_Behind_The_Sun

Nie no nic nie jest gorsze od Hostel. Co prawda fanem Hills Have Eyes też nie jestem ale Hostel to największa pomyłka ostatniego czasu... A pomysł mieli dobry.

ocenił(a) film na 8
Travis

Jak dla mnie jest to 'Silent Hill', ktorego projekcje musialem zakonczyc po 20 minutach, bo nie wytrzymalem wiecej:)

ocenił(a) film na 9
Man_Behind_The_Sun

Przesadzacie :) Na pewno mu chodziło o 116 lat, bo przecież jest on od 18 lat, a dzieci do lat 16 nie mogą go oglądać :) Poczekałem na więcej postów pod tym filmem i sobie darowałem pójście do kina =D
Ściągam go teraz z neta, chociaż nie wiem czy to kinówka :/
Bo jeżeli tak, to ja współczuje osobie, która go nagrywała w kinie...
Bo żeby narażać jeszcze własny kark na taki film to trzeba mieć zdrowo ***
Pozdrawiam!

freepick

Shadowmanc er - To możliwe, żeby 16-latki mogły to oglądac bo np. w moim kinie ten film jest od lat 15 :)

ocenił(a) film na 4
Man_Behind_The_Sun

No to faktycznie dużo musisz mieć do powiedzenie po obejrzeniu AŻ 20 minut. :) Ja Hostel zmęczyłem, choć nie było to łatwe.

ocenił(a) film na 9
Man_Behind_The_Sun

Nie przesadzaj, "SH" jest jednym z lepszych horrorów, które nie polegają na totalnej rozwałce, od 2000r.

ocenił(a) film na 9
Syaimaral_sama

Acha... jeśli chodzi o autora tematu, to ja niezazdroszczę, seansu z maniakalnymi mordercami, skoro "HHE" Wzbudził w nich tylko śmiech i zapewniam że "HHE" jest o wielle lepsze od "Hostela".

ocenił(a) film na 8
Syaimaral_sama

A dlaczego nie przesadzaj? Mi tu wiele osob gra na nerwach, to i ja innym pogram^^ Zreszta przegladajac forum FW, widze ze tu wiekszosc postow opiera sie na krytykowaniu filmów (pewnie to jest trendy teraz), wiec nie wiem o co ci chodzi....

ocenił(a) film na 4
Man_Behind_The_Sun

Poprostu krytyka wzbudza dyskusję. Jakby wszyscy wszędzie pisali tylko w swoich ulubionych filmach i to rzeczy typu "ojej ale świetny film" "no no masz rację full wypasik" itd to by było nudno. Potrzebne są takie zrzędy co to się naoglądają także i filmów których nie lubią i zaczną prowokować dyskusję. Tylko fajnie przy tym też umieć argumentować. Wtedy taki fan zaraz rusza z odsieczą "że jakto? to jest gniot, a wcale nie bo tratatatata..." i jest zabawa. Sam jestem zarówno takim atakującym zrzędą jak i broniącym fanem. :)

ocenił(a) film na 8
Travis

Pewnie masz racje. Ja tez nie lubie glupawej krytyki. Zauwaz ze autor topika zjechal film, ze nie jest straszny, tylko odstraszajacy, a na moja prosbe o podanie tytulu naprawde strasznego horroru, na razie nic nie uslyszalem:) Jednym slowem latwiej skrytykowac, niz napisac cos konstruktywnie; latwiej zburzyc, niz zbudowac....

ocenił(a) film na 3
Travis

moim zdaniem film nie jest zły, tylko denerwuje mnie to że na początku film jest dość nudny i nic ciekawego sie nie dzieję, dopiero po 30 można zacząc sie bać, a na dobrym horrorze właściwie przez cały czas trzeba sie bać, choć pozostałe minuty nam tu trochę wynagradzają ;)

marekpic

Fakt że film po 30 minutach się rozkręca ale później jest do zniesienia. Ma momentu gdzie osoby ze słabym sercem mogły by nie wytzrymać. Ale nie jest to hit. Wadą filmu jest to że muzyka w tle zdradza co za chwilę się stanie. Polecam film jako dobrą rozrywkę.